Les obres del mercat Pere San començaran a mitjans d'abril


Temes relacionats

El ple accepta l'aval de l'Ajuntament per a la reforma del mercat Pere San (17/mar/14)

El consistori avalarà amb 300.000 euros la reforma del Mercat Pere San (13/mar/14)

Comença la remodelació del mercat de Pere San ( 3/des/13)

Un ascensor facilitarà l'accés del nou aparcament amb Pere San ( 8/nov/13)

La Carnisseria Corral canvia el mercat de Pere San pel de Mira-sol (22/jul/13)

Vistiplau del ple al nou mercat de Pere San (18/jun/13)

El nou mercat de Pere San obrirà portes la tardor de l'any que ve (14/jun/13)


  • Comparteix:

Recreació del nou mercat

Recreació del nou mercat

Les obres de remodelació del mercat Pere San començaran definitivament d'aquí a tres setmanes. Els treballs, que s'allargaran durant vuit mesos, acabaran al novembre i serà llavors quan el mercat vell obrirà les portes als santcugatencs. La instal·lació està prevista per acollir 20 parades que podran oferir servei de degustació. Ara per ara, està reservat l'espai per a l'obertura de 12 parades.

Un dels socis de la companyia Gourmets Sant Cugat i arquitecte del projecte, Lluís Martínez, ha explicat a Cugat.cat que, solucionats tots els problemes econòmics que havien sorgit recentment, ara l'obra ja pot començar. D'aquesta manera, d'aquí a tres setmanes s'iniciaran els treballs i s'enllestiran en uns set o vuit mesos 'com molt tard'.

Lluís Martínez

El termini d'obres es pot escurçar i duraran vuit mesos. Ho tindrem al novembre, com molt tard.


Les quatre parades que ara continuen obertes al mercat seguiran després de la remodelació i no tancaran les portes durant aquests mesos de treball. Els paradistes es canviaran d'espai i passaran de la nau central de dalt al pis de baix, fins a tornar a ser ubicats al novembre al nou emplaçament remodelat.

El projecte de remodelació del mercat té un cost total de 2'5 milions d'euros. Gourmets Sant Cugat ha de fer una inversió d'1'5 milions d'euros, dels quals ha rebut un finançament per part de Caja Mar d'1'2 milions. Els altres 300.000 els ha facilitat l'Ajuntament a través d'un aval. Martínez ha explicat que aquesta operació s'ha hagut de fer així perquè l'entitat Avalis que havia d'entrar, inicialment, al projecte, finalment s'ha retirat de l'operació.

Lluís Martínez

És un aval petit que neix perquè una de les entitats que avalava el projecte en una primera operació financera s'ha retirat sorpresivament.


El milió restant del cost total del projecte l'han de posar els paradistes per a la remodelació de cada un dels seus espais. Tot i això, les parades no seran de compra i els paradistes hauran de pagar un lloguer a Gourmets Sant Cugat per a la gestió. Martínez ha explicat que un parada gran d'uns 90 metres quadrats amb servei de venda i de restauració pagarà 1.200 euros al mes, mentre que una parada convencional haurà de destinar 400 euros mensuals.

Al nou mercat Pere San hi haurà, de moment, una carnisseria, una xarcuteria, una pastisseria i un espai de tapes, a part de les quatre parades actuals. A més, s'estan tancant els contractes per obrir també una fleca, un espai de menjar japonès i un altre d'italià, així com un celler. Tot amb la intenció de seguir la idea del mercat de San Miguel de Madrid o la part inferior de l'Illa Diagonal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.