Les atencions del Centre d'Informació per a Treballadors Estrangers pugen un 23%


  • Comparteix:

El CITE atén població immigrada

El CITE atén població immigrada

El Centre d'Atenció per a Treballadors Estrangers (CITE-CCOO) que ofereix l'Ajuntament ha atès 808 persones el 2013, un 23% més amb relació a l'any anterior. Els usuaris van efectuar més de 2.300 consultes, la majoria de les quals centrades a renovar l'autorització de residència, renovar l'autorització de treball i l'arrelament social. El CITE va rebre 1.354 visites.

El CITE, que funciona des de 2005, assessora la ciutadania en temes d'estrangeria. L'últim any el servei ha atès 808 persones en un total de 2.313 consultes, la majoria d'elles centrades a renovar l'autorització de residència (27'1%), renovar l'autorització de treball (23'3%) i l'arrelament social (11'3%). La memòria de 2013 d'aquest servei d'assessorament jurídic i laboral conclou que el 76'9% de les persones ateses es troben en situació regular, mantenint la tendència dels últims anys.

La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha explicat a Cugat.cat que l'increment del 23% de consultes en un any es deu el fet dels moviments interns que fan la majoria dels nouvinguts.

Susanna Pellicer

Pot cridar l'atenció aquest augment perquè tot i que és veritat que arriben menys immigrants a la ciutat el que ens trobem ara és que els que vénen a Sant Cugat arriben a partir de moviments interns.


Amb relació als usuaris que tenen feina el percentatge representa el 65'3% dels usuaris. Per sectors d'activitat, la majoria treballa en el sector domèstic (66%), seguit d'altres serveis (14'4%) i l'hosteleria (10'2%). El treball irregular afecta el 70'8% del servei domèstic i el 13'9% d'altres serveis, segons la memòria d'activitats del CITE.

El perfil d'usuaris que més sol·liciten aquest servei són dones, un 66%, seguit dels homes que representa un 34%. Per nacionalitats, el 29% són procedents de Bolívia, seguits dels que són originaris del Paraguai i Nicaragua. Els ciutadans de l'Equador, que en els últims anys s'havien situat a dalt de la llista, han caigut en picat perquè la majoria han aconseguit la doble nacionalitat després d'una estada de tres anys a l'Estat espanyol.

El centre està ubicat a la Casa Mònaco i rep visites amb cita prèvia trucant al 93 565 70 00. Funciona els dilluns, dimecres i dijous a la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.