Es reforça la senyalització per presència de senglars a les carreteres de Collserola


Temes relacionats

Collserola recomana seguir l'exemple de Sant Cugat i multar qui alimenti senglars ( 4/mar/14)

L'Ajuntament explica com actuar en cas de trobar porcs senglars al centre ( 7/ago/13)


  • Comparteix:

Tram de la Rabassada

Tram de la Rabassada

La Generalitat reforça la senyalització a les carreteres que envolten la serra de Collserola arran de l'increment d'accidents provocats per senglars. Són indicadors de la presència d'animals salvatges a la zona que s'han ubicat en els trams on s'han produït més incidents, com la carretera de la Rabassada.

Aquest reforç és fruit de l'estudi del 2013 a la xarxa de carreteres de titularitat catalana per detectar els punts on es registren més accidents de trànsit relacionats amb la presència d'animals salvatges. A partir d'aquest estudi, s'ha procedit a incrementar la senyalització que alerta d'aquesta presència.

Les vies que circulen per Collserola, com les carreteres de la Rabassada i Vallvidrera, són de les que han detectat un increment d'aquests accidents que ha anat en paral·lel al creixement de la població de senglars a la serra. Per això, en aquestes carreteres s'ha reforçat la senyalització que indica els trams on és més habitual trobar senglars.

El sotsdirector d'explotació viària de la Generalitat, Ferran Camps, ha explicat a Cugat.cat que la zona de Collserola és un exemple dels problemes de circulació provocats per la coincidència de trànsit rodat i animals.

Ferran Camps

Hi ha més d'un punt conflictiu. Collserola és un exemple de zona amb una creixent problació d'animals i per això hi hem actuat.


La xifra d'accidents registrats a les carreteres que travessen la serra és difícil d'establir ja que les persones afectades poden presentar reclamacions a diferents administracions i això dificulta el recompte total.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.