Uns 600 estudiants de l'Angeleta participen en els intercanvis amb França


  • Comparteix:

L'intercanvi cultural i educatiu de l'institut Angeleta Ferrer amb el Collège Molière de Villeneuve d'Ascq ha permès la participació d'uns 600 alumnes en 15 anys. Es tracta d'una col·laboració que el centre educatiu ampliarà de cara al curs vinent, ja que els seus estudiants de batxillerat podran cursar simultàniament els estudis francesos per obtenir la doble titulació.

Amb una festa aquest divendres, l'institut Angeleta Ferrer ha donat la benvinguda als nous estudiants francesos d'intercanvi, una proposta que el centre desenvolupa des de fa 15 anys. Un projecte en el qual han participat durant aquests anys uns 600 alumnes del centre santcugatenc i que ofereix als estudiants, més enllà de l'aprofitament acadèmic, un creixement personal, segons ha destacat el director de l'institut Angeleta Ferrer, Joan Artigas.

Joan Artigas

És una experiència molt enriquidora. Suposa un creixement personal per als alumnes, no només des del punt de vista acadèmic sinó també des del punt de vista social.


De fet, així és com ho viuen els estudiants que durant aquests anys han participat en el programa educatiu i que destaquen sobretot l'oportunitat que suposa.

Núria Barba / Manuel Carrera

Veure una manera de viure diferent sempre és enriquidor. / Suposa poder aprendre francès i és una oportunitat única.


L'institut santcugatenc fa ara un pas més en aquests intercanvis i de cara al curs vinent oferirà als seus alumnes de batxillerat l'oportunitat de cursar també els estudis francesos i obtenir, després d'un examen extern, la doble titulació. El director dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Vallès Occidental, Lluís Baulenas, ha explicat que es tracta d'una iniciativa que busca l'excel·lència.

Lluís Baulenas

És un projecte engrescador. Els alumnes tenen un alt rendiment. Busquem l'excel·lència.


De la seva banda, la regidora d'Educació, Esther Salat, ha assegurat que l'experiència del centre és un exemple de la contribució dels diversos agents del municipi en el projecte de ciutat educadora.

Esther Salat

Ciutat educadora, ciutat amb vocació internacional i europea. Reuneix molts dels objectius de Sant Cugat amb la idea de fer-ho entre tots.


En l'edició d'enguany, 57 alumnes de Sant Cugat i 55 de França participaran en el programa. La celebració de l'efemèride ha comptat amb una mostra de cultura catalana a càrrec dels Castellers, els Bastoners de Sant Cugat i les Diables; a més d'una exposició fotogràfica i un sopar, entre d'altres.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.