El cardiòleg Lluís Mont implanta el marcapassos més petit del món


Temes relacionats

Lluís Mont publica a una prestigiosa revista mèdica el seu darrer estudi (19/oct/13)


  • Comparteix:

Imatge del marcapassos que ha usat el Clínic / Foto: ACN

Imatge del marcapassos que ha usat el Clínic / Foto: ACN

La Unitat d'Arítmies de l'Hospital Clínic, dirigida pel santcugatenc Lluís Mont, està fent assajos amb el marcapassos més petit del món, amb bateria incorporada i sense intervenció quirúrgica. El Clínic és un dels 10 hospitals del món que fan proves amb aquest aparell, un sistema tecnològic innovador que l'hospital ja ha implantat a quatre persones, l'última aquest dimarts al matí.



El dispositiu, que s'anomena Micra i el fabrica l'empresa de tecnologia mèdica Medtronic, té un tamany de 24 mil·límetres, similar al d'una moneda d'un euro. El gran avantatge que suposa és que es pot implantar amb un catèter a través de la vena femoral i, per tant, no cal una operació. En aquest sentit, el cardiòleg Lluís Mont ha explicat a Cugat.cat que aquest marcapassos és més fàcil de col·locar que els altres i que minimitza els riscos d'infeccions.

Lluís Mont

Jo crec que hi ha més facilitat per implantar-lo. El pacient marxa sense punts. A més, hi ha un risc menor de trobar-nos problemes amb els cables, infeccions, etc.


Mont confia que en els propers anys aquest dispositiu sigui millor que els altres que es troben al mercat, una vegada sigui perfeccionat. L'assaig clínic es troba en la seva primera fase, que consisteix a implantar el dispositiu marcapassos a un total de 60 pacients de 10 hospitals.

En la segona fase s'estendrà a 300 pacients i a 39 persones. Tot i així, el Clínic seguirà sent l'únic centre de l'Estat espanyol que participarà en aquest assaig. Segons les previsions de l'hospital, el marcapassos es podria començar a comercialitzar d'aquí a dos o tres anys.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.