Llum verda de l'Associació de Veïns de Coll Favà per la ubicació de la Comissaria dels Mossos al barri


  • Comparteix:

El solar de l'avinguda de Can Vullpalleres compleix tots els requisits, segons l'alcalde tot i que encara s'estudien altres emplaçaments..

El solar de l'avinguda de Can Vullpalleres compleix tots els requisits, segons l'alcalde tot i que encara s'estudien altres emplaçaments..

Carta blanca de l'Associació de Veïns de Coll Favà a la ubicació de la comissaria dels Mossos d'Esquadra al barri. Reunits en assamblea extraordinària, la Junta de Veïns ha votat a favor del seu emplaçament a l'avinguda de Vullpalleres tot i que els veïns més propers han expressat les seves reticències sobre els possibles 'perills i molèsties' que puguin provocar aquestes dependències policials al barri. L'alcalde ha confessat que Coll Favà compleix tots els requisits per acollir la futura Comissaria dels Mossos a la ciutat.

Lluís Recoder ha defensat l'emplaçament de la comissaria a Coll Favà amb plànols detallats de l'espai, que ha qualificat 'd'idoni i el millor de la ciutat per a una comissaria', tot i que no ha assegurat que sigui l'emplaçament definitiu. Per altra banda, però, ha assegurat també que les altres possibles ubicacions no s'han estudiat en profunditat perquè no reuneixen les condicions que té Coll Favà.

Lluís Recoder

És un terreny destinat a equipaments amb espai de sobres, té facilitat de comunicacions, és a prop dels barris nous i prop del centre, té les característiques idònies.


L'Ajuntament encara no ha donat a la direcció general de Seguretat Ciutadana una ubicació definitiva de la comissaria; ja que també s'estudia la possibilitat d’ubicar-la al barri de la Guinardera o al barri de Can Magí

En assamblea extraordinària, la junta votat favorablement a la construcció de la comissaria, prevista per al 2006, al terreny que hi ha entre la Ronda Nord i l'Avinguda Vullpalleres. La decisisió s'ha pres en votació. Els veïns no socis de l'associació han emès 9 vots en contra de la comissaria, 8 a favor i una abstenció. La decisió per part dels membres de l'associació de veïns ha estat unànime, amb 6 vots en contra, 24 a favor i 6 abstencions. El president de l'Associació de Veïns de Coll Favà, José Antonio Jorques, ha fet una lectura favorable d'aquesta decisió.

José Antonio Jorques

Hem fet una votació favorable a la proposta de l'Ajuntament. Personalment estic satisfet perquè crec que la comissaria serà una garantia de seguretat pel barri.


Durant l'assamblea de veïns, però, les opinions han estat ben diverses. Els veïns han debatut amb l'alcalde els possibles efectes negatius que la comissaria podria provocar al barri. Els principals motius de preocupació per part dels veïns són el soroll, la desaparició d'una zona verda, o la possible inseguretat que podrien representar els cotxes patrulla o l'anada i vinguda de detinguts. Segons Lluís Recoder, la comissaria no tindrà efectes negatius.

Lluís Recoder

La comissaria durà més seguretat, els arguments en contra no tenen motiu de ser. Es pendrà la decisió d'ubicar la comissaria en algun lloc, però no necessàriament a Coll Favà.


L'intendent dels Mossos d'Esquadra Emili Quevedo ha confirmat aquesta hipòtesi, assegurant que altres comissaries ubicades en nuclis urbans han provocat un rebuig inicial per part dels veïns, però després aquests les han acollit sense problemes.

La futura comissaria de Sant Cugat entrarà en funcionament l’any 2006, quan està previst el desplegament dels Mossos a la ciutat. La comissaria ocuparà un terreny de 1.200 metres quadrats, en els quals es construirà un edifici de 700 metres quadrats distribuïts en dues plantes. La dotació assignada serà de 84 agents.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.