Alumnes de l'escola Thau participen al concurs 'Pica Lletres' de Cugat.cat


Temes relacionats

Cugat.cat i TVSC enceten les emissions del concurs lingüístic 'Pica Lletres' (21/mar/14)

El 'Pica Lletres' fa les primeres passes amb la participació d'alumnes locals (18/feb/14)

Arrenca el concurs 'Pica Lletres' de la mà de Cugat.cat i TVSC (17/feb/14)

Diverses escoles del municipi participen en un concurs televisiu de lectura lletrejada ( 3/jun/13)


  • Comparteix:

L'escola Thau ha disputat aquesta setmana a Cugat.cat una de les proves eliminatòries del concurs lingüístic 'Pica Lletres', que a partir de l'abril s'emetrà per una dotzena d'emissores. Un projecte en què alumnes de 2n d'ESO de diferents localitats competeixen des de les seves ràdios locals posant a prova el coneixement que tenen de català.

Així, des dels estudis de Cugat.cat tres alumnes de l'escola Thau s'han enfrontat a través de les ones a tres alumnes de l'institut Martí l''Humà de Montblanc des de l'emissora Ràdio Montblanc.

Lletreig de paraules i jocs lingüístics

Tots sis han hagut de superar les diferents proves lingüístiques que els ha plantejat la presentadora del programa, Lali Giner, des dels estudis centrals de La Xarxa de Comunicació Local. Sota les mirades atentes dels seus professors, han hagut de lletrejar paraules i resoldre endevinalles i embarbussaments.

La presentadora de Cugat.cat, Sílvia Ferrer, i el presentador de Ràdio Montblanc, Josep Ardila, han estat els encarregats de presentar els alumnes en antena.

En les properes setmanes es gravaran la resta d'eliminatòries i al juny es disputarà la final entre els alumnes dels dos instituts amb millor puntuació obtinguda. De la final en sortirà el guanyador absolut de tot Catalunya.

Els tres alumnes del Thau s'han mostrat molt satisfets pel seu pas pel programa.

Alumnes Thau

Mai no havia estat a una ràdio, i menys encara concursant. Ho he trobat molt dinàmic. / He estat molt nerviós però bé. / Al principi estava molt nervsiós però després he vist com anava tot i estic satisfet.


El concurs s'estrena a l'abril a 12 emissores municipals

El 'Pica Lletres', de 25 minuts de durada, es podrà escoltar a partir de l'abril a 12 ràdios municipals. A banda de Cugat.cat i Ràdio Montblanc, també l'emetran Canal Terrassa, Ràdio Vic, Ràdio l'Escala, EMUN FM Ràdio, L'Espluga FM Ràdio, Mataró Ràdio, Ràdio Vilafranca, Ràdio Granollers i Altafulla Ràdio.

Aquesta serà primera temporada radiofònica del 'Pica Lletres', un format nou per a un concurs que fins ara havia estat només televisiu. És un projecte de La Xarxa fet en col·laboració amb ràdios i televisions locals, i produït per Antàrtida Produccions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.