Previsió d'una primavera amb concentracions baixes de pòl·lens


  • Comparteix:

La flor del presseguer causa al·lègia / Foto: ACN

La flor del presseguer causa al·lègia / Foto: ACN

L'hivern poc plujós que s'ha registrat fa que els nivells de pol·linització no es disparin aquesta primavera. Tot i això, els experts consultats per Cugat.cat recomanen a les persones que pateixen alguna mena d'al·lèrgia relacionada amb aquesta estació que prenguin precaucions per evitar ensurts.

La principal precaució és reconèixer els símptomes d'una al·lèrgia per actuar en conseqüència. Les persones ja diagnosticades saben quins medicaments poden utilitzar per minimitzar els efectes. D'altra banda, les que no són conscients de patir cap al·lèrgia poden dirigir-se al metge en cas de notar alguns dels símptomes.

De tota manera, les previsions no apunten cap a una primavera complicada per a les persones que pateixen aquestes reaccions. Ho ha explicat el director del Centre d'Atenció Primària (CAP) de Can Mates, Josep Maria Mercader, a Cugat.cat. De tota manera, ha recomanat estar alerta.

Josep Maria Mercader

No tenim notificacions que aquest any sigui una primavera especialment complicada pel que fa a les al·lèrgies. Però cada any hi ha brots, és una qüestió estacional.


Això vol dir intentar evitar en la mesura del possible les zones on s'acumulen les substàncies que provoquen la reacció al·lèrgica. En aquest sentit, cal tenir en compte que les primeres hores del matí i les darreres de la tarda són les que hi ha més presència d'al·lergògens a l'ambient, com ha explicat al magazín 'Sant Cugat a Fons-Matins en Xarxa' la cap del Servei d'Al·lergologia de l'IdcSalud Hospital General de Catalunya (HGC), Sílvia Navarro.

Sílvia Navarro

Evitar el pol·len és difícil. Sobretot cal evitar sortir, si és possible, a primeres hores del matí o a les darreres de la tarda. És quan n'hi ha més.


Per a les persones que no saben que són al·lèrgiques és recomanable que visitin al metge en cas de registrar símptomes com picor d'ulls, mucositat o tos seca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.