Conesa: 'Els Premis Ciutat de Sant Cugat reivindiquen la singularitat santcugatenca'


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha definit els Premis Ciutat de Sant Cugat com l'espai de reivindicació de la 'singularitat santcugatenca'. En el discurs de cloenda de la cerimònia, l'alcaldessa ha refermat el caràcter del municipi com a ciutat socialment cohesionada i culturalment activa. També ha advertit que Sant Cugat s'ha de 'resituar' per construir una ciutat econòmicament dinàmica, socialment justa i amb oportunitats per a tothom.

En el tradicional discurs de tancament de la cerimònia, l'alcaldessa ha subratllat que els Premis Ciutat de Sant Cugat constitueixen un altaveu per agrair la feina de les entitats, associacions i ciutadans a títol individual. Un esforç que, segons Mercè Conesa, fa que la localitat sigui capdavantera en molts àmbits.

L'alcaldessa ha afirmat que els premiats d'enguany representen, una vegada més, els valors de Sant Cugat. Conesa s'ha referit a la inclusió i la cohesió social per parlar del Taller Jeroni de Moragas, al valor atorgat a l'esport base que fa el Club Rugby de Sant Cugat i a la preservació i divulgació del llegat històric que desenvolupa Domènec Miquel. Conesa ha parlat del treball, l'esforç i el talent de la flauta d'Elisabet Franch i ha situat el Voluntariat per la Llengua com un exemple de l'enfortiment de l'ús del català i la identitat catalana.

Tot plegat, arguments de pes per presentar els Premis Ciutat de Sant Cugat com un espai de reivindicació de la 'singularitat santcugatenca'.

Mercè Conesa

Som poques ciutats a Catalunya que sigui la seva ciutadania qui proposi els nominats. Això significa que tenim una ciutadania socialment cohesionada i forta.


Conesa també ha apuntat que Sant Cugat té molts reptes per davant. El més important, segons l'alcaldessa, és construir un municipi econòmicament dinàmic, socialment just i amb oportunitats per a tothom.

Amb relació al Premi Extraordinari Ciutat de Sant Cugat a Imma Monsó, Conesa ha subratllat la contribució a la literatura catalana de l'escriptora lleidatana resident a la ciutat. L'alcaldessa també ha considerat el premi a Monsó com un reconeixement al gruix d'escriptors i escriptores que hi ha al municipi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.