La Unipau centrarà la seva reflexió d'estiu a la situació dels països del Mediterrani

Societat

Publicat el 25/mar/14 per Marc Sala

El curs d'estiu de la Unipau reflexionarà sobre la situació, els conflictes i el futur dels països de la riba de la Mediterrània. Així s'ha avançat aquest dimarts a la renovació del conveni entre la Unipau i l'Ajuntament que permet que l'entitat santcugatenca tiri endavant les seves activitats.

Aquesta és una de les propostes que la Unipau tira endavant gràcies a la col·laboració amb el consistori, que suposa una injecció de 39.500 euros per aquest any. A banda del curs d'estiu, això també permet celebrar el seminari d'hivern, les Nits Temàtiques, el Memorial Joan XXIII per la Pau, el Dia de la No-Violència i la Pau i el programa Teixint Xarxes.

El president de la Unipau, Arcadi Oliveres, ha posat en valor aquesta col·laboració i el compromís de l'Ajuntament i també ha avançat la intenció de l'entitat de fer un pas endavant. En aquest sentit, Oliveres ha explicat que la Unipau té la intenció de portar el programa Teixint Xarxes a Barcelona després d'haver exportat la iniciativa a Rubí i Cerdanyola. Es tracta d'una iniciativa educativa que busca fomentar el debat entre els alumnes de 3r d'ESO de temes sobre la pau i la solidaritat.

Arcadi Oliveres

El programa Teixint Xarxes té molta empenta. Ha arribat a Rubí i Cerdanyola i era estem en converses per dur-lo a escoles de Barcelona.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha estat la responsable de rubricar l'acord amb Oliveres. Conesa ha lloat la tasca de la Unipau en la reflexió i el debat sobre els valors de la societat actual.

Mercè Conesa

Hi ha persones que no viuen en condicions dignes. Nosaltres vivim en l'opulència, tot i la crisi. Per això és moment de repensar els nostres valors.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La Unipau celebrarà el seu curs d'estiu, que té per títol 'Entre el sud i el nord, un mar de conflictes i esperances' del 17 al 23 de juliol.