170 alumnes del Pureza se sumen a la campanya solidària '1 origami 1 euro'


  • Comparteix:

Moment de la donació dels 1.000 origamis als malalts de Parkinson / Foto: Localpres

Moment de la donació dels 1.000 origamis als malalts de Parkinson / Foto: Localpres

170 alumnes de l'escola Pureza de María s'han sumat a la campanya solidària '1 origami 1 euro' impulsada per la Fundació Mútua General de Catalunya. Aquest dimarts una representació d'estudiants de 3r i 4t de primària del centre han participat a una jornada de sensibilització envers les malalties neurodegeneratives. Els nens han donat alguns del origamis fets als malalts de Parkinson i AVAN que participen als tallers de la Casa de Cultura.

L'acte de lliurament dels 1.000 origamis confeccionats des de l'escola santcugatenca s'ha fet com a desig de salut i recuperació a persones afectades per malalties neurodegeneratives com han explicat Joan Forns i Mireia Ejido, alumnes del centre, a Cugat.cat.

Joan Forns i Mireia Ejido

Hem fet origamis de paper i ha servit per ajudar a gent gran que tenen malalties com el Parkinson i l'Alzheimer. / M'ha agradat molt i he après que hi ha molta gent que tenen malalties i els hem pogut ajudar.


El cap de la delegació a Sant Cugat de la Mútua General de Catalunya, Xavier Botella, ha explicat que la iniciativa ha estat la culminació de l'acció solidària '1 origami 1 euro' per la qual per cada origami rebut, la Fundació de l'empresa donava un euro en benefici de la Marató de TV3 per a la investigació de les malalties neurodegenaratives.

Xavier Botella

Vam donar aquest recull d'euros a partir dels origamis a la Marató de TV3. Avui tots hem après molt.


Durant la seva visita a la Casa de Cultura, els alumnes han participat en una breu xerrada on se'ls ha explicat què són les malalties neurològiques, com afecten i quines entitats hi ha a Sant Cugat. Durant la sessió pràctica s'han posat a la pell d'una persona amb una malaltia neurològica i han fet diverses proves. A més, han fet una visita a les diferents teràpies que ofereixen les entitats per aquestes persones.

Per a la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, aquesta activitat conjuga diversos factors positius per als infants.

Susanna Pellicer

Sant Cugat és una ciutat educadora i per tant amb aquestes campanyes de sensibilitzar els nens sobre que s'ha d'ajudar els altres es conjuguen diversos factors positius.


En total la campanya ha recollit 49.869 origamis gràcies a la participació de 131 escoles i més de 30.000 escolars d'arreu de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.