680 alumnes d'ESO prenen consciència dels riscos que amaga el volant


  • Comparteix:

680 alumnes de 4t de Secundària de centres educatius de la ciutat prenen consciència dels riscos que comporten les actituds irresponsables al volant a partir de testimonis i afectats directes d'accidents. En el marc de la iniciativa 'Canvi de Marxa', que s'ha representat al Teatre-Auditori aquest dimecres, els assistents han reflexionat sobre la responsabilitat que suposa conduir.

'Canvi de marxa' és un petit muntatge teatral que combina imatges reals d'accidents i testimonis directes de persones que s'han vist implicades en un accident des de diferents punts de vista. Un policia, un bomber, un membre del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) i un metge han explicat algunes de les seves experiències laborals en intervencions fruit d'un sinistre.

Aquestes vivències han commogut els assistents però el relat d'una noia que va perdre la parella i la mobilitat en el xoc d'una motocicleta i un turisme i el d'una dona que va perdre gran part de la seva família han obert els ulls al públic de la responsabilitat que suposa agafar el volant.

És el cas de l'Ona Ibáñez, de l'escola El Pinar, de l'Àlex Garriga, del Leonardo da Vinci, i de l'Àlan Lòpez i la Mònica Bosch, del Joaquima Pla i Farreras, que han assistit a la proposta.

Estudiants

M'ha tocat molt, sobretot la mare que ha perdut el fill i la noia en cadira de rodes. / És impactant i t'adones que cal tenir cap. / Sempre t'expliquen la teoria. Conèixer gent a qui li ha passat això és molt fort.


És una iniciativa conjunta de la Fundació Mutual de Conductors i del Servei Català de Trànsit que es representa a diferents poblacions catalanes a alumnes de secundària. El president d'aquesta fundació, Joan Badenes, ha explicat que la intenció és que els futurs conductors vegin que evitar accidents està a les seves mans.

Joan Badenes

Cal conscienciar la joventut que evitar els accidents és responsabilitat d'ells. Està a les seves mans evitar-los.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assistit al Teatre-Auditori. Conesa ha posat en valor el foment de la conducció responsable entre els joves i la importància que l'educació sigui una qüestió que impliqui tota la societat.

Mercè Conesa

La iniciativa respon al nostre concepte de ciutat educadora. Una ciutat que vol educar en valors des de la família i l'escola però també des de la resta de la societat.


L'Avenç, el Pinar, La Farga, el Pureza de María, l'Angeleta Ferrer, el Leonardo da Vinci i el Joaquima Pla i Farreras són els centres educatius que han participat a la sessió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.