El rellotge s'avança una hora a les dues de la matinada


  • Comparteix:

Imatge que mostra els rellotges en canvi d'hora

Imatge que mostra els rellotges en canvi d'hora

El rellotge s'avança una hora la matinada de dissabte a diumenge. Per tant, quan siguin les dues l'hora s'haurà d'avançar 60 minuts per adaptar-se a l'inici de l'horari d'estiu. Una mesura que permet la reducció de la despesa energètica associada a la il·luminació artificial adequant l'horari a les hores de llum natural i s'aplica a tota la Unió Europea (UE).

Segons dades de l'Institut per a la Diversificació i l'Estalvi Energètic (IDAE), el canvi d'hora permet un estalvi aproximat del 5% d'energia, la qual cosa es tradueix en un estalvi de 300 milions d'euros.

El canvi d'hora s'estableix com una directiva comunitària des de 1974, tot i que es va iniciar arran de la primera Guerra Mundial per estalviar carbó. L'Estat espanyol es va unir a la iniciativa per aprofitar millor la llum solar i consumir menys electricitat en l'enllumenat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.