La Farga i Viaró presenten al·legacions al projecte de decret de matrícula de la Generalitat


  • Comparteix:

Marta Cid és la nova consellera d'Ensenyament.

Marta Cid és la nova consellera d'Ensenyament.

Els col·legis La Farga i el Viaró s'han adherit a les al·legacions que han presentat les escolars cristianes de Catalunya en contra del projecte de decret d'admissió d'alumnes de la Generalitat. Els centres censuren els límits que, segons el seu criteri, tenen els pares a l'hora d'elegir col·legi per als seus fills.

La majoria d'esmenes fan referència als punts que , segons la interpretació de les escoles, limiten el dret de les famílies a escollir en quin centre estudien els seus fills. La resta d'al·legacions en contra del projecte de decret d'admissió d'alumnes se centra en l'eliminació de criteris complementaris que els col·legis poden aplicar quan atenen les sol·licituds d'inscripció. El director de La Farga, Miquel Riera, vaticina que la Generalitat no acceptarà cap dels recursos presentats i que les escoles es veuran obligades a defensar els seus drets als Tribunals.

Miquel Riera

Si la Generalitat no accepta els recursos, recorrerem als Tribunals


Les diverses fundacions i federacions d'escoles que han presentat les més de 800 al·legacions al projecte de decret estan a l'espera de conèixer quines esmenes accepta incorporar el Govern abans de presentar altres recursos. El director de l'escola La Farga comenta que estan a l'espera de reunir-se amb la consellera d'Ensenyament, Marta Cid.

Miquel Riera

Esperem que ERC apliqui el seu lema electoral, "Parlant la gent s'entén", en la negociació amb l'escola concertada


La conselleria d'Ensenyament va manifestar la setmana passada el desig de respondre totes les esmenes de la forma més ràpida possible.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.