Continua la recollida de taps per lluitar contra malalties rares


Temes relacionats

Sant Cugat se suma a 'Taps per al Nacho' per investigar la malaltia de Dent (11/feb/14)

Eva Giménez: 'No em donaré per vençuda i continuaré fent bogeries pel Nacho' (21/mai/13)


  • Comparteix:

Els santcugatencs continuen aportant taps de plàstic perquè l'associació Asdent pugui recollir prou recursos per impulsar la investigació sobre la malaltia de Dent i ajudar el Nacho, l'únic català que la pateix. La campanya 'Taps solidaris per al Nacho' té punts de recollida a la ZEM Jaume Tubau, l'escola Pins del Vallès, la botiga El taller de la Carme, la comissaria de la Policia Local i el Taller RIM. L'objectiu és recollir 500.000 euros a tot l'Estat espanyol.

La família de Nacho, de Santa Coloma, busca avançar en la investigació d'aquesta patologia considerada 'rara', ja que el nen és l'única persona de Catalunya que la pateix. Es necessiten uns 500.000 euros per encetar un programa d'investigació d'aquesta malaltia, de la qual se sap que és crònica i genètica, i que els símptomes es manifesten a l'edat adulta. El Nacho, però, pateix algunes deficiències de salut des de ben petit. Per tot això, la seva família lluita per aconseguir tones de taps de plàstic per fer investigar aquesta malaltia, tal com ha explicat la seva mare, Eva Giménez, a Cugat.cat.

Eva Giménez

Volem fer difusió d'aquesta malaltia. També volem fons per a la investigació, necessitem 500.000 euros. Esperem que els diagnòstics es facin més ràpids.


A Sant Cugat els punts de recollida són la ZEM Jaume Tubau, l'escola Pins del Vallès, El taller de la Carme, la comissaria de la Policia Local i el Taller RIM. El santcugatenc Siscu López és el responsable de la coordinació i recollida de taps entre aquests punts. López posa de relleu que la intenció és donar un cop de mà a la família i a la investigació de malalties minoritàries.

Siscu López

És una recaptació pel bé del Nacho i per poder investigar la seva malaltia que és minoritària. En aquests moments les malalties minoritàries tenen greus dificultats.


L'associació té 275 socis que donen suport i es mobilitzen per fer difusió sobre la malaltia de Dent. La campanya dels taps de plàstic es va encetar l'octubre del 2012 i compta amb 1.200 punts de recollida a tot l'Estat espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.