Sant Cugat posa en marxa un 'Banc del Temps' per intercanviar tasques diàries


  • Comparteix:

El projecte vol facilitar activitats diàries, com tenir cura de la canalla

El projecte vol facilitar activitats diàries, com tenir cura de la canalla

Els santcugatencs podran disposar en breu d'un nou projecte, que sota el nom de Banc del Temps, permetrà que diferents persones es posin d'acord per intercanviar estones del seu temps lliure per fer algunes tasques pròpies de la vida quotidiana com poden ser atenció a la gent gran o cura de la canalla.

Aquesta iniciativa, que ja es porta a terme en diferents ciutats europees i també catalanes, vol ajudar a conciliar la vida laboral i la vida familiar mitjançant un intercanvi de temps entre els ciutadans.

D'aquesta manera, l'objectiu del Banc del Temps és que diferents persones ofereixin o demandin temps per dedicar-lo a diferents activitats quotidianes com pot ser tenir cura de persones grans o dels fills o fer tasques domèstiques. Ho explica la regidora d'Acció Cívica i Igualtat, Marta Subirà.

Marta Subirà

Es tracta que la gent comparteixi serveis, habilitats o tasques a canvi de temps dels altres.


El "Banc del Temps" funciona amb una unitat d'intercanvi bàsica que és 1 hora, independentment del servei que s'ofereixi i es basa en la confiança cap a d'altres persones com poden ser els veïns, una actitud que encara previu en els pobles però que poc a poc es va perdent a les ciutats. Aquesta és potser una de les principals dificultats de la iniciativa, que tot i això funciona amb èxit en diferents municipis. Marta Subirà.

Marta Subirà

La gent que hi participa n'està molt satisfeta, però no és fàcil perquè la gent ha anat perdent el coneixement i confiança amb els veïns i gent del barri.


Aquest projecte, que està encara en una fase inicial a la nostra ciutat, compta amb l'assessorament de l'Associació Salut i Família, que ja ha posat en marxa altres iniciatives similars. D'altra banda, des del consistori iniciaran també una ronda de converses amb associacions de veïns i entitats per crear un projecte conjunt i que, segons Subirà, ha de ser eminentment ciutadà.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.