La formació professional s'acosta als joves reivindicant la seva vessant pràctica


Temes relacionats

Unes jornades exposen tota l'oferta de formació professional del municipi ( 7/abr/14)

El projecte de mobilitat CatAzubi encara la fase final amb 28 entrevistes ( 3/abr/14)

40 joves s'interessen per marxar a Alemanya de la mà de CatAzubi2014 (20/mar/14)

L'Oficina Municipal d'Escolarització atén les famílies des d'avui (11/feb/14)


  • Comparteix:

Els centres educatius locals que ofereixen estudis de formació professional han reivindicat aquests cursos com una eina que combina teoria amb pràctica perquè els joves santcugatencs tinguin un futur laboral. Una cinquantena de persones, entre joves i familiars, ha visitat aquest dilluns la Casa de Cultura per informar-se de l'oferta de cara al curs vinent, que inclou més de 40 estudis d'aquest tipus impulsats des de nou centres.

A Sant Cugat, la formació professional es divideix en tres àmbits temàtics: la formació professional, on s'inclouen els cicles formatius de grau mitjà i superior; els ensenyaments esportius, principalment ofertats pel Centre d'Alt Rendiment (CAR); i els ensenyaments gràfics.

Més d'una quarantena de cursos conformen l'oferta local de formació professional, que inclou estudis de instal·lació de telecomunicacions, auxiliar d'infermeria, animació d'activitats esportives i educació infantil, entre molts altres. Aquests cursos estan ofertats per nou centres locals, quatre públics i cinc privats.

L'inspector en cap del departament d'Ensenyament de la comarca, Josep Plancheria, ha intervingut en la presentació, on ha destacat que aquest tipus d'estudis tendiran, en el futur, a combinar encara més estudis pràctics amb teòrics i introduiran l'anglès com a llengua fonamental. Plancheria ha animat els joves de la ciutat a informar-se directamanent a les escoles.

Josep Plancheria

És bàsic que aneu a parlar amb centres, que us expliquin què us trobareu, que us ensenyin les instal·lacions, etc.


Prop d'una trentena de joves, alguns acompanyats per les seves famílies, ha participat en la jornada. Els assistents enquestats per Cugat.cat han explicat que aquesta via és molt més directa per adquirir experiència sense necessitat d'anar a la universitat fins més endavant.

Estudiants

És un camí més directe per arribar a la universitat. / Faig això perquè és més fàcil i curt que anar a la universitat.


De la seva banda, la regidora d'Educació, Esther Salat, ha reconegut 'la dificultat històrica' d'aquests estudis per consolidar-se a Sant Cugat, però afegit que actualment l'oferta és variada. Salat considera que la formació teòrica i pràctica pot suposar un valor afegit a l'hora de sortir al mercat laboral.

Esther Salat

El valor que li donem és l'oportunitat que tenen els joves de posar en pràctica la professió. És una manera d'assolir un nivell acadèmic.


Per accedir als estudis de grau mitjà, cal tenir com a mínim el graduat de l'ESO, tot i que també es pot accedir a través d'una prova d'accés per a joves de 17 anys o havent cursat un curs d'accés especial. Els centres esportius tenen una normativa especial i també demanen requisits específics segons l'àrea esportiva.

L'institut Leonardo da Vinci, el Centre d’Alt Rendiment (CAR), l'escola Pureza de Maria i els Programes de transició al treball (PTT) han estat els protagonistes d'aquest dilluns. La jornada seguirà aquest dimarts amb la presentació de l'oferta de l'escola El Pinar, l'Europa International School, l'Escola Superior de Negocis, Gimbernat Formació i l'Escola Municipal d'Arts Plàstiques i Disseny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.