SCAPS busca famílies d'acollida per a la 15a edició de 'Vacances en Pau'


Temes relacionats

Sant Cugat referma el seu compromís amb el Sàhara Occidental (18/mar/13)

SCAPS, fidel al Sàhara tot i que el govern espanyol anunciï un segrest 'imminent' (31/jul/12)

Entrevista a Neus Bosch i Jaume Pujol de l'associació SCAPS (18/jun/12)


  • Comparteix:

Anterior visita dels nens Sahrauís / Foto: Localpres

Anterior visita dels nens Sahrauís / Foto: Localpres

Sant Cugat amb el Poble Saharauí (SCAPS) fa una crida als santcugatencs a implicar-se en el projecte 'Vacances en Pau' i demana que obrin les portes de casa seva perquè un nen saharauí hi passi l'estiu. Es tracta de la 15 edició d'aquesta iniciativa que dóna l'oportunitat de sortir dels campaments de refugiats a nens i nenes saharauís.

L'any 1997 va ser la primera edició d'aquest programa que consisteix a acollir en llars santcugatenques nens i nenes durant dos mesos a l'estiu. Els infants, provinents dels camps de refugiats de la zona del Tindouf a Algèria, conviuen amb les famílies locals i passen revisions mèdiques exhaustives, cosa que als campaments de refugiats no tenen a l'abast.

Enguany, la intenció de l'entitat és aconseguir una dotzena de famílies d'acollida i retre homenatge a les que han participat en aquest programa durant els últims anys. Tot i que encara no han definit com serà aquesta celebració, la presidenta d'SCAPS, Neus Bosch, ha explicat a Cugat.cat que volen que sigui especial.

Neus Bosch

Volem fer un homenatge a tots els saharauís i volem fer una mica de festa per celebrar que a Sant Cugat hi ha moltes famílies que han acollit nens i nenes.


Els infants començaran a arribar el 22 de juny a Sant Cugat i l'estada s'allargarà fins el 22 d'agost quan començaran a tornar cap als camps de refugiats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.