Les biblioteques registren un augment d'usuaris del 3'5%


  • Comparteix:

La biblioteca Central Gabriel Ferrater ha registrat 176.687 usuaris

La biblioteca Central Gabriel Ferrater ha registrat 176.687 usuaris

Els usuaris de les biblioteques han crescut un 3'5% l'últim any i han arribat fins als 232.752 visitants. Segons la directora de les dues biblioteques locals, aquest increment es deu a l'afluència de públic de la biblioteca Marta Pessarrodona, a Mira-sol, que ha assolit els 56.065 usuaris. Pepa Forn manifesta que les activitats lúdiques dels equipaments i el préstec de llibres, amb 158.000 sol·licituds, són els serveis més utilitzats.

El matí i la tarda són les franges horàries que registren més visites a les biblioteques santcugatenques. Un públic adult i lector de diaris i revistes omple els equipaments municipals durant les primeres hores de la jornada mentre que a la tarda els infants i els estudiants ocupen les biblioteques de sis a dos quarts de nou, les hores amb més moviment.

En aquest sentit, la directora dels equipaments, Pepa Forn, ha explicat a Cugat.cat que el moviment infantil és molt important per a la biblioteca perquè són els futurs lectors i ha destacat que molts ja són usuaris autònoms.

Pepa Forn

Els nens són els futurs lectors i si vénen des de petits poden familiaritzar-se amb la biblioteca.


Forn també ha informat que enguany els préstecs han baixat però ha apuntat que continuen sent una de les activitats estrella amb un total de 158.000 llibres prestats. A més, els santcugatencs han fet un canvi d'usos de les biblioteques i, actualment, Internet i les activitats organitzades pels equipaments s'han col·locat per davant d'altres com la lectura.

Sobre els tres anys de funcionament de la biblioteca de Mira-sol, Forn ha subratllat que els usuaris globals de les biblioteques han augmentat perquè des d'aquest equipament s'està treballant molt per atraure ciutadans.

Pepa Forn

Les dades les està fent pujar la biblioteca Marta Pessarrodona perquè el barri ha començat a agafar més vida i fan moltes activitas.


A més, Forn ha afegit que és important que Sant Cugat disposi de biblioteques repartides per la ciutat per facilitar l'accés als usuaris com és el cas de la futura biblioteca de Volpelleres Miquel Batllori que tindrà un fons similar a la de Mira-sol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.