Can Borrull alça la veu per reclamar menys quotes i més informació del Pla de Millora


Temes relacionats

Els veïns de Can Borrull carreguen contra el Pla de Millora que legalitza el barri (28/feb/14)

Can Borrull millorarà les voreres i la riera, i sanejarà la zona (17/feb/14)

La urbanització de Can Borrull començarà el tercer trimestre del 2014 (24/oct/13)


  • Comparteix:

Els veïns de Can Borrull van carregar contra el Pla de Millora al darrer consell de barri

Els veïns de Can Borrull van carregar contra el Pla de Millora al darrer consell de barri

Les tres associacions veïnals del barri de Can Borrull de les Planes volen més informació sobre el Pla de Millora Urbana i que l'Ajuntament redueixi les quotes veïnals. L'inici de les obres està a l'espera que alguns veïns afectats per la riera i la carretera de Vallvidrera cedeixin voluntàriament part dels seus terrenys perquè la Diputació pugui fer voreres a la calçada. Les entitats, però, consideren que abans necessiten saber els metres de cessió i la quantitat a pagar de cada parcel·la.

El Pla de Millora Urbana (PMU), aprovat al ple de febrer i que permet la legalització del barri, comporta que els veïns sufraguin amb quotes una despesa que va dels 530.000 als 672.000 euros. L'Ajuntament, que xifra en 71 les parcel·les afectades, facilita als veïns el pagament fraccionat en un màxim de vuit anys.

No obstant això, els residents demanen concreció. Les tres entitats veïnals asseguren que les finques afectades són una cinquantena i que, a dia d'avui, els veïns afectats desconeixen la quantitat a abonar a títol individual. La vocal al consell de barri de Veïns per la Unificació de Can Borrull, Estela Espejel, afirma que abans de tirar endavant el Pla de Millora l'Ajuntament ha de facilitar més dades als veïns.

Estela Espejel

Nosaltres hem demanat per registre els plànols i el pressupost que costen les obres. No tenim resposta. Ens donen llargues.


Un parer que comparteix la representant al consell de l'Associació de Veïns de Can Borrull, Puri Moreno. La vocal sosté que els veïns necessiten conèixer de prop el projecte per poder fer les cessions voluntàries de terrenys que demana l'Ajuntament perquè puguin començar les obres.

Puri Moreno

Tenim mancança de dades totalment. Ho vam sol·licitar a l'Ajuntament i ens diuen que no ens ho podem passar. Volem saber què signem.


Tal com va informar l'Ajuntament a l'últim consell, si la cessió de terrenys perquè la Diputació faci les voreres és voluntària, l'inici d'obres serà al novembre. En cas contrari caldrà esperar a l'aprovació de la reparcel·lació que obligarà a fer les cessions, demorant l'inici d'obres a l'abril de 2015.

El representant de l'Associació de Veïns de La Rabassa del Pi, Eloy Merino, reclama a l'Ajuntament que fixi en dos els metres que han de cedir els veïns i no en quatre, com reclama la Diputació per temes de seguretat. Però, el més important, diu Merino, és que el consistori faci mans i mànigues per reduir les quotes veïnals.

Eloy Merino

La carretera és un perill. Aquest pla s'ha de tirar endavant com sigui. I l'Ajuntament ha de continuar treballant per reduir el cost per als veïns perquè és excessiu.


L'altre punt que preocupa les entitats és la situació de la dotzena de cases del passeig de les Aigües i voltants de la riera. Eloi Merino ha explicat que aquests habitatges estan 'subjectes a condicions' per ubicar-se en sòl cedit pel Parc de Collserola, per la qual cosa, diu, no poden beneficiar-se de la revalorització de terrenys que comportarà el Pla de Millora Urbana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.