La tradició reuneix milers de santcugatencs amb el Diumenge de Rams


  • Comparteix:

La benedicció de les palmes i palmons de Diumenge de Rams ha unit els santcugatencs en una multitudinària tradició a la plaça d'Octavià. Milers de persones han donat el tret de sortida a la Setmana Santa amb una celebració de caire familiar i amb una gran diversitat de branques d'olivera, palmes i palmons.

El tradicional ofici a la Llotgeta de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, que s'oficia en castellà, ha arrencat la cerimònia, que ha seguit ja a la plaça amb la lectura evangèlica de l'entrada de Jesús a Jerusalem de la mà del rector de la parròquia, Blai Blanquer.

Centenars de famílies s'han aplegat a la plaça d'Octavià amb palmes i palmons decorats de les formes més originals. Així, la gran afluència de participants ha demostrat, un any més, que Diumenge de Rams és una cita arrelada i consolidada a la ciutat. Alguns dels assistents han explicat que la celebració és una tradició heretada de generació en generació i que va més enllà del caràcter religiós.

Participants

Els nens petits ho gaudeixen molt i hem aprofitat per venir tota la família. / Té el tarannà religiós i el punt de tradició. / Venim a fer la representació del dia de Rams.


El rector de la parròquia de Sant Pere d'Octavià, Blai Blanquer, ha fet una crida als valors de Jesús i ha posat èmfasi en la importància de tenir esperances terrenals, però també espirituals. Per això, Blanquer ha llançat un missatge de fraternitat, justícia i pau, i ha destacat la necessitat de l'Església d'escoltar els feligresos des de peu de carrer.

Blai Blanquer

Seguir Jesús no vol dir pensar només en la vida eterna sinó guanyar aquesta vida eterna a través d'una vida fraterna introduint-hi fraternitat, justícia i pau, que l'Església ha de reflectir.


La tradició mana guardar les palmes i palmons beneïts fins al Diumenge de Rams de l'any vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.