Participació santcugatenca en la producció d'una vacuna contra la tuberculosi


  • Comparteix:

La vacuna rep el nom de Ruti / Foto: Archivel Farma

La vacuna rep el nom de Ruti / Foto: Archivel Farma

Una empresa santcugatenca ha fet possible que el desenvolupament de la vacuna contra la tuberculosi de Can Ruti entri en l'última fase. Trifermed ha aconseguit que Archivel Farma, que porta 13 anys investigant la vacuna, accedeixi a noves línies de finançament que permetin tirar endavant els assajos clínics.

Trifermed és una companyia multinacional, amb delegació al campus d'EsadeCreapolis des del 2010, que treballa en l'àmbit sanitari, farmacèutic i biotecnològic. Els seus serveis es dirigeixen a les empreses del sector que busquen aliances amb altres corporacions o entitats d'àmbit internacional.

En aquest cas, la firma santcugatenca ha fet possible que Archivel Farma trobi 'un nou lideratge' per a la fase tres del desenvolupament del producte, com ha explicat el fundador i director de Trifermed, Sergi Trilla. D'aquesta manera, han posat a disposició de la farmacèutica els recursos econòmics per avançar en el projecte.

Sergi Trilla

Archivel ha arribat a una situació exitosa. Va demanar la nostra col·laboració per trobar un nou lideratge. Aquesta fase requereix una inversió econòmica que no tenen.


La intervenció de Trifermed ha permès posar en marxa un estudi de dos anys i mig de durada amb un cost estimat de cinc milions d'euros. Això se suma als 13 anys d'investigació i més de 16 milions d'euros ja invertits en el desenvolupament de la vacuna ideada a l'Hospital de Can Ruti, a Badalona.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.