Les ones gravitacionals centraran el Fòrum d'Astrofísica de Sant Cugat


Temes relacionats

El tercer Fòrum Sant Cugat d'Astrofísica abordarà les ones gravitacionals (20/mar/13)


  • Comparteix:

Detall del cartell de la convocatòria / Foto: Sant Cugat Fòrum Astrofísica

Detall del cartell de la convocatòria / Foto: Sant Cugat Fòrum Astrofísica

La 3a edició del Fòrum d'Astrofísica tindrà lloc la setmana vinent a Sant Cugat i reunirà una vuitantena de científics del ram que analitzaran el fenomen de les ones gravitacionals. La cita començarà dimarts de la setmana vinent i s'allargarà fins divendres amb espais i horaris encara per concretar.

Especialistes provinents d'Austràlia, el Canadà, els Estats Units, el Regne Unit, Rússia, Sud-Àfrica i la Xina, entre altres es reuniran a Sant Cugat en una nova edició d'aquesta iniciativa que girarà al voltant de l'astrofísica gravitacional. El Fòrum està organitzat per l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya i compta amb la col·laboració de la Institució Catalana de Recerca i Estudis Avançats (ICREA) i l’Ajuntament.

El Fòrum, fundat l'any 2009, ja ha celebrat les dues primeres edicions, 2010 i 2012 a Sant Cugat. A banda de les sessions entre els científics també inclou propostes obertes al públic com és el cas de la xerrada que oferirà la investigarà del Grup de Relativitat i Gravitació de la Universitat de les Illes Balears Alícia Sintes. L'experta pronunciarà la xerrada 'Les ones gravitacionals, nous missatgers de l’univers' dijous de la setmana vinent a les set de la tarda a la Casa de Cultura.

La celebració és fruit del conveni signat fa un any entre l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.