Els Gausacs no veuen clara la penalització de les llenyes


  • Comparteix:

Els Gausacs en una actuació anterior / Foto: Castellersdesantcugat.org

Els Gausacs en una actuació anterior / Foto: Castellersdesantcugat.org

Els Gausacs posen en dubte l'efectivitat de sancionar amb 10 euros les caigudes de castells que s'ha aprovat en la darrera assemblea de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC). Els camises verdes, que s'han abstingut en la votació, creuen que aquesta decisió pot perjudicar les colles petites ja que registren més llenyes en les seves actuacions.

Les colles paguen anualment una quota de prop 500 euros a la CCCC. Amb aquests diners la coordinadora paga l'assegurança que cobreix l'activitat de les colles adherides. A banda, però, les colles paguen la seva pròpia pòlissa. Ara, a aquesta quantitat s'hi haurà de sumar 10 euros per cada llenya, és a dir, cada vegada que un castell caigui. A més, segons el percentatge de caigudes, aquesta quantitat es pot incrementar. La mitjana de caigudes a les actuacions se situa al voltant del 3%.

La decisió es va prendre a la darrera assemblea de la coordinadora. Els Castellers de Sant Cugat es van abstenir perquè, com ha explicat la presidenta de la colla, Cristina Jiménez, troben aspectes positius, però també de negatius. D'una banda, considera que és un bon incentiu de cara a millorar la seguretat, però de l'altra, creu que això no beneficiarà a les colles que comencen o les petites.

Cristina Jiménez

Les colles grans tenen un catxet important i no els afectarà massa. En canvi, una colla petita que comença té un pressupost més ajustat i cau més sovint.


Segons Jiménez, aquesta mesura no hauria d'afectar massa als Gausacs ja que la colla registra un màxim de quatre caigudes l'any.

La proposta va tirar endavant amb 475 vots a favor, 130 en contra i 205 en blanc.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.