Els pisos públics de la Floresta pendents de reubicar, al Monestir i Pla de Vinyet


Temes relacionats

Promusa trasllada part dels pisos de venda de la Floresta al darrere del Monestir (27/mar/14)

Florestans proposen la masoveria com alternativa a la construcció de més pisos (19/jun/13)

S'estudia traslladar la promoció de Promusa de la Floresta a prop del centre (19/jun/13)


  • Comparteix:

El centre tindrà nous pisos de protecció / Foto: Promusa

El centre tindrà nous pisos de protecció / Foto: Promusa

Els 75 pisos de venda de Promusa projectats inicialment a la Floresta es repartiran entre parcel·les del darrere del Monestir i el Pla del Vinyet, segons ha avançat a Cugat.cat el regidor d'Habitatge. Als 24 pisos ja anunciats als carrers de la Creu, d'Orient i Sant Llorenç, se sumen ara els 51 restants que es repartiran entre aquest mateix solar i la parcel·la delimitada pel Campus d'Esade, l'Escola Europa i els cinemes.

En l'últim consell de barri del Centre-Est, el gerent de Promusa va anunciar que 24 dels 75 pisos de venda que estaven previst fer-se a la Floresta es construiran al darrere del Monestir, a la zona dels carrers de la Creu, Sant Llorenç i Orient. Així, l'equip de govern donava compliment al compromís de traslladar el projecte d'habitatge públic florestà al centre. Un compromís que s'assoleix ara en la seva totalitat amb l'anunci fet pel regidor d'Habitatge a Cugat.cat de reubicar els 51 pisos restants entre aquesta mateixa zona del Monestir i el Pla de Vinyet.

Segons Raül Grangé, ja s'estan fent les prospeccions arqueològiques en aquest sector de Francesc Macià que donarà lloc a la construcció de 24 pisos, els que s'havien de construir al carrer Estel de la Floresta. En un futur, aquesta zona del centre acollirà un nombre sense concretar d'habitatges provinents de la cinquantena de pisos previstos a l'avinguda Verge de Montserrat del districte florestà. La part restant anirà a parar als terrenys del sector del Pla de Vinyet, en el triangle que formen l'Escola Europa, el campus Esade i els cinemes. El responsable d'Habitatge, Raül Grangé, ha indicat que el repartiment d'aquesta cinquantena de pisos dependrà de les condicions del terreny.

Raül Grangé

Conceptualment, la voluntat és fer el que no hem pogut construir a la Floresta fer-ho al Pla del Vinyet i a Francesc Macià.


Els pisos projectats a la Floresta que es reubicaran al Pla de Vinyet se sumen a una altra promoció de 48 pisos de venda previstos en aquesta mateixa parcel·la i que es va veure aturada a causa del litigi de Torre Negra. Grangé ha aclarit que fins que no es desencalli aquest procés judicial no es podran activar aquestes dues promocions d'habitatge públic.

El projecte d'habitatge públic a la Floresta es va congelar el juny passat, segons l'equip de govern, per l'oposició veïnal pel cost ambiental que comportava la construcció. Amb relació als 24 pisos ja ubicats al darrere del Monestir i que començaran a construir-se a la tardor, Grangé ha afirmat que mantenen les 75 sol·licituds del projecte original.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.