Una visita guiada pel Claustre rememora la vida dels monjos a l'edat mitjana


Temes relacionats

Visites teatralitzades explicaran la vida al Monestir durant l'Edat mitjana (19/abr/14)


  • Comparteix:

Moment de la visita al Claustre del Monestir

Moment de la visita al Claustre del Monestir

L'abat Pere Ferrer ha obert aquest dissabte les portes de casa seva, el Monestir, en una visita guiada per les entranyes de la vida monacal. La proposta ha rememorat de la mà del record de l'autor del costumari del Monestir el passat de Sant Cugat i ha reunit cinc participants, que han gaudit d'un agradable passeig per la vida dels benedictins de l'edat mitjana en una experiència organitzada pel Museu.

Conèixer la rutina dels monjos benedictins, recórrer els passadissos del Claustre del Monestir, vestir-se amb l'hàbit dels religiosos i, fins i tot, fer uns minuts de pregària per endinsar-se completament en la vida moncal. Aquesta és l'experiència que han viscut aquest dissabte els visitants de mà de la figura de l'abat Pere Ferrer, l'autor del costumari del Monestir.

La guia de la visita, Macarena Valencia, ha explicat que la sessió tracta que els visitants comprenguin què significava ser un monjo i prendre'n consciència a través de les seves activitats diàries.

Macarena Valencia

Es tracta d'endinsar la gent en el món del Monestir, és a dir, que la gent es mentalitzi de què és ser un monjo benedictí d'aquella època, com vivien, què feien a cada hora, en definitiva els expliquem la rutina del monjo.


La primera visita ha tingut lloc aquest dissabte, però es podrà gaudir una altra vegada el 24 de maig, el 22 de juny, el 20 de juliol, el 10 d'agost i el 21 de setembre.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.