L'empresa santcugatenca DePastura comercialitza xai sota la marca Collserola


  • Comparteix:

Imatge promocional de l'empresa / Foto: DePastura

Imatge promocional de l'empresa / Foto: DePastura

L'empresa santcugatenca DePastura comercialitza carn de xai de la serra de Collserola, en una aposta pels productes de proximitat i qualitat. La companyia, que està activa des de fa uns mesos, ha arribat a un acord amb el Consorci del Parc de Collserola i també promou les 1es Jornades Gastronòmiques de Xai de Collserola de la mà dels restaurants de Cuina Vallès.

DePastura ha creat la marca 'Xai de Collserola' de la mà del Consorci del Parc de Collserola. Es tracta de comercialitzar xais que han pasturat a la serra i que segons una de les sòcies de l'empresa, Bárbara Ortuño, tenen un gust particular i són més saludables.

Bárbara Ortuño

Són xais que han mamat de les seves mares amb una concentració molt alta i això li dóna el gust. També segueix criteris ecològics i és saludable.


Tot i que la producció és limitada, DePastura ja ha posat en marxa les 1es Jornades Gastronòmiques de Xai de Collserola. 13 restaurants del Vallès oferiran del 26 d'abril al 4 de maig plats elaborats amb aquesta carn. Ortuño ha avançat a Cugat.cat que és una proposta amb voluntat de continuïtat i, fins i tot, d'incorporar establiments santcugatencs.

Bárbara Ortuño

Aquestes són les primeres jornades, que es repetiran. El nostre interès és estendre-ho a les poblacions del parc.


La tasca de DePastura va més enllà de la promoció i comercialització entre particulars de carn de proximitat, ja que també venen vedella de Montserrat. DePastura també ofereix un model de gestió d'aquests espais que tenen pasturatge. De fet, la voluntat del Consorci del Parc de Collserola és estendre l'experiència del xai de Collserola a altres productes agropecuaris presents a la serra.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.