Una vuitenta de científics participen a la 3a edició del Fòrum d'Astrofísica


Temes relacionats

Comença la 3a edició del Fòrum d'Astrofísica de Sant Cugat (22/abr/14)

Les ones gravitacionals centraran el Fòrum d'Astrofísica de Sant Cugat (16/abr/14)

Sant Cugat, seu del 2n Fòrum d'Astrofísica amb la presència de científics punters (16/abr/12)


  • Comparteix:

Alguns dels participants del Fòrum, a la trobada inaugural al Monestir

Alguns dels participants del Fòrum, a la trobada inaugural al Monestir

Prop de 80 científics d'arreu del món participen des d'aquest dimarts fins divendres en la 3a edició del Fòrum d'Astrofísica de Sant Cugat, que enguany se centra en l'estudi i la recerca d'ones gravitacionals. Segons els experts, la troballa d'aquests elements podria suposar un gran avenç en el càlcul de distàncies entre partícules.

Les equacions de relativitat d'Einstein, que treballen amb l'espai de quatre dimensions, la de les tres dimensions espacials més la del temps, obren la porta a resoldre el problema de les ones gravitacionals. Fins ara no se n'ha descobert cap tot i que un experiment de fa pocs anys va revelar les conseqüències que van generar aquestes ones just després de la creació de l'univers. L'estudi d'aquests elements és l'eix central d'aquesta trobada d'astrofísics.

El director del Fòrum, Diego Torres, ha explicat en declaracions a Cugat.cat que es tracta d'un àmbit relativament nou de l'astronomia que pot donar passos de gegant en els propers anys.

Diego Torres

És una àrea nova. Es desenvoluparà en la propera dècada.


El Fòrum, de caràcter bianual, s'ha celebrat a la ciutat al 2010 i 2012. L'activitat apostarà una vegada més per obrir-se a la ciutadania a través d'una xerrada oberta al públic que tindrà lloc aquest dijous a la Casa de Cultura, i en què alguns dels científics explicaran la qüestió de les ones gravitacionals. En aquest sentit, la regidora d'Educació, Esther Salat, ha valorat que la trobada també tingui beneficis per als santcugatencs.

Esther Salat

Els demanem que el Fòrum tingui un valor afegit: que hi hagi divulgació científica de cara als santcugatencs.


Durant aquests dies, els científics es reuniran a la Casa de Cultura per intercanviar experiències i opinions sobre el tema de debat. En uns mesos s'editarà un llibre que aplegarà les conclusions a què hagin arribat els experts en les seves trobades durant aquests dies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.