El sistema Ter Llobregat reserva 324 hm3 d'aigua per als propers sis mesos


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del pantà de Susqueda / Foto: ACN

Imatge d'arxiu del pantà de Susqueda / Foto: ACN

Els embassaments del sistema Ter Llobregat, que abasteix Sant Cugat, reserven 324 hectòmetres cúbics (hm3) d'aigua per satisfer les necessitats de consum, reg i usos ambientals els propers sis mesos. Amb les reserves actuals els pantans d'aquest sistema estan al 84%, fet que garanteix l'abastament per un període aproximat de 15 mesos.

La comissió de desembassament del sistema Ter Llobregat ha fixat una reserva de 324 hm3 d'aigua fins al setembre, una vegada finalitzi la campanya de reg, per satisfer les demandes d'abastament, reg i usos ambientals.

Els embassaments del Ter (Sau i Susqueda) reserven així, per als propers sis mesos, al voltant de 221 hm3, dels quals 96 es destinaran a l'abastament domèstic, prop de 80 per a usos agrícoles i prop de 42 per a garantir el cabal ecològic del riu.

D’altra banda, els embassaments del Cardener-Llobregat (la Baells, la Llosa del Cavall i Sant Ponç) alliberaran més de 103 hm3, dels quals 82 es destinaran a l'abastament urbà i uns 20 hm3 per a les necessitats de reg.

Els embassaments del sistema Ter-Llobregat estan actualment al 84% (513 hm3) de la seva capacitat i amb les reserves actuals es podran satisfer totes les demandes ordinàries per a un període aproximat de 15 mesos.

D'altra banda, també s'ha destacat la contenció en la demana registrada entre octubre del 2013 i març del 2014 en l'àmbit del sistema Ter Llobregat, que ha suposat una reducció del 12% en comparació amb el període de referència 2005-2007.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.