El director Santiago Zannou pateix un atac racista a Madrid


  • Comparteix:

Santiago Zannou resideix a Valldoreix / Foto: Cineeuropa.org

Santiago Zannou resideix a Valldoreix / Foto: Cineeuropa.org

El cineasta resident a Valldoreix Santiago Zannou ha estat víctima d'una atac racista a Madrid. Segons ha explicat el director a Cugat.cat, l'incident s'ha produït a un bar del centre quan un home s'ha acostat i l'ha escopit a l'esquena per ser negre.

En declaracions a Cugat.cat, Santiago Zannou ha lamentat l'incident, el qual considera que evidencia que encara existeix el racisme. El director ha explicat que ell estava a un bar del centre de Madrid quan va ser agredit pel fet de ser negre.

Santiago Zannou

Estava a un bar amb una companya i una persona va fer que esternudava per escopir-me. La broma amb els seus amics era que estava incòmode per tenir un negre a prop.


Segons Zannou, no és la primera vegada que pateix un incident similar, però ha assegurat que aquesta vegada ha sentit molta impotència. Davant l'atac, el director ha rebut nombrosos missatges de suport.

El cineasta resident a Valldoreix està a Madrid treballant en els seus nous projectes. De fet, té previst tirar endavant una nova pel·lícula amb la productora Morena films, tot i que encara tenen diverses propostes sobre la taula. Zannou ha avançat que una d'elles se centra en el tema de l'esclavitud.

Santiago Zannou

Sobre la taula estem treballant en diverses línies. Un dels projectes és sobre l'esclavitud.


Santiago Zannou és director d''El truco del manco', amb la qual va guanyar el Goya a la millor direcció novell; i 'Alacrán enamorado'. També ha dirigit diversos curtmetratges i els documentals 'El alma de la roja' i 'La puerta de no retorno'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.