Els Museus de Sant Cugat amplien el seu fons amb tapissos de Dolors Oromí


  • Comparteix:

Dolors Oromí i l'alcaldessa, signant la donació

Dolors Oromí i l'alcaldessa, signant la donació

L'artista Dolors Oromí, primera alumna de Josep Grau-Garriga, ha donat aquest dimarts quatre dels seus tapissos als Museus de Sant Cugat. Una de les peces s'integra ja a l'exposició permanent del Museu del Tapís Contemporani i la resta entra a formar part del fons del Museu-Monestir. L'alcaldessa concep la donació com un gest de la ciutat per valorar el patrimoni viu de l'Escola Catalana del Tapís en l'aposta municipal per redimensionar la Casa Aymat.

Diu que va ser la primera en entrar a l'aula quan el mestre Grau-Garriga impartia classe a l'Escola Catalana del Tapís. Ara, part de l'obra de Dolors Oromí, de 85 anys, passa a formar part del patrimoni de la ciutat en l'àmbit del tapís gràcies al conveni de donació signat per l'Ajuntament i aquesta artista que actualment resideix a Barcelona.

'Marinada', 'Somriure', 'Maternitat' i 'Euqueri' són les obres que Oromí ha donat aquest dimarts als Museus de Sant Cugat, creades entre 1977 i 1984. Un tribut a l'art del tapís i a les generacions d'artistes que han begut del mestratge de Grau-Garriga. Visiblement emocionada, Dolors Oromí ha agraït a Sant Cugat que hagi teixit un vincle amb la seva obra i ha destacat enaltit la figura del seu mentor.

Dolors Oromí

A en Grau-Garriga li dèiem la 'vaca sagrada' perquè era intocable, se l'havia de cuidar. Quan va marxar als Estats Units em vaig quedar jo a donar classe.


L'alcaldessa ha fet èmfasi en la modernitat de l'obra de l'artista, a la qual anomenaven 'La Cordeles' durant la seva etapa a Madrid.

Mercè Conesa

Grau-Garriga va ser santcugatenc i mestre d'altres artistes. Si podem comptar amb l'obra d'aquests artistes donem més gruix al món del tapís.


A l'acte de donació, Conesa ha obsequiat Oromí amb el llibre 'Grau-Garriga. Els anys a Sant Cugat'. El regidor de Cultura i el director dels Museus de Sant Cugat, Xavier Escura i Lluís Campins, han estat presents a l'acte.

El tapís 'Euqueri' ja es pot visitar a la Casa Aymat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.