Un santcugatenc, testimoni de primera mà dels brutals atemptats de Madrid


  • Comparteix:

Lozano ha explicat que va ajudar les famílies de les víctimes.

Lozano ha explicat que va ajudar les famílies de les víctimes.

Segons ha pogut saber Ràdio Sant Cugat, el sancugatenc Josep Lozano ha estat testimoni, de primera mà, dels brutals atemptats a Madrid i dels episodis viscuts immediatament després de l'onada d'explosions als combois de Renfe que van causar 200 morts i la desolació total a la capital de Madrid. Lozano és el president del Congrés d'Expolearning que s'havia de celebrar al recinte Firal que, de sobte, es va convertir en tanatori improvitzat perquè les famílies puguessin reconèixer les seves víctimes.

Lozano va viatjar a Madrid per presidir el Tercer Congrés de l'E-learning que s'havia de celebrar del 10 al 12 de març al recinte firal Juan Carlos I. Poc s'esperava que l'endemà s'hagués de suspendre el Congrés davant la brutalitat d'uns atemptats que van deixar 200 morts i més de 1.600 ferits.

El recinte firal, conegut com IFEMA, es va convertir, de sobte, en un tanatori improvitzat on arribaven els cadàvers. Psicòlegs i psiquiatres, molts d'ells voluntaris, acompanyaven els familiars en el procès d'identificació dels seus morts. Lozano ha explicat com mai oblidarà les escenes d'horror que va veure en les cares i retines dels madrilenys. El sancugatenc va col·laborar amb els professionals sanitaris per orientar els familiars i poder passar el 'tràngol' d'identificar les seves víctimes:

Josep Lozano

Estavem a IFEMA i les famílies es dirigien allà a trobar els seus germans, amics, dones. Vam ajudar a orientar la gent. Van ser moments molt durs, duríssims.


Lozano ha anunciat la voluntat de rependre la celebració del Congrés i ha fet una crida a l'Ajuntament de Sant Cugat per fer que la ciutat pogui acollir el certàmen. El president d'AEFOL creu que era un 'deure ètic' suspendre el Congrés, arremangar-se i ajudar les víctimes. Lozano, tot i les distàncies creu que els fets de Madrid seran recordat sempre com l'11 de setembre espanyol:

Josep Lozano

El dolor viscut no té nom. És com multiplicar les 200 víctimes per tres o per quatre. Impressionant. Estic en estat de xoc.


Lozano també ha volgut ser crític amb els mitjans de comunicació i les imatges, gratuïtes, que en alguns casos s'ha fet de les víctimes i també amb alguns partits, més preocupats en desmentir o afirmar l'autoria dels atemptats que de donar confort a les víctimes. El santcugatenc creu haurà de passar temps per poder-se treure de la ment les imatges de dolor i desolació viscudes a la capital de l'Estat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.