300 alumnes de primària del Vallès descobreixen la UAB

Societat

Publicat el 8/mai/14 per Marc Sala

300 alumnes de primària de cinc escoles del Vallès han descobert la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i què s'hi fa en algunes de les seves facultats. Es tracta de la cloenda del programa Croma on estudiants d'aquesta institució donen un cop de mà en els estudis a alumnes de primària amb dificultats acadèmiques.

En aquesta iniciativa, estudiants voluntaris de la UAB fan classes de reforç de diferents matèries a alumnes que tenen dificultats per seguir el curs per qüestions idiomàtiques o socials. D'aquesta manera, reben un suport que els permet fer les tasques de les diferents assignatures i alhora milloren els coneixements de català.

Enguany, 100 estudiants de l'Autònoma han participat a la proposta i han ajudat 300 nois i noies de primària de cinc municipis vallesans. Aquest dijous s'ha posat punt final al programa amb una visita a les instal·lacions de la UAB.

Laura Torrescasana és estudiant d'Educació Primària i una de les voluntàries d'aquesta iniciativa. Ha explicat a Cugat.cat que la seva tasca és que els alumnes agafin una metodologia de treball i estudi perquè puguin seguir les classes i fer les tasques adequadament.

Laura Torrescasana

Els ensenyem com portar la feina a classe, com fer els deures, com portar l'agenda. Donem molta importància al fet que parlin bé el català, la majoria són immigrants.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els 300 alumnes han visitat diferents facultats i han vist quines activitats s'hi fan. És el cas de l'escola Font de l'Alba de Terrassa que han vist com es preparan els futurs traductors i intèrprets a la facultat d'Interpretació. Enrique Rodríguez i Abigail Dual són dos dels alumnes que han participat al programa.

Alumnes de primària

Amb la Laura i les altres fem aquest programa per ajudar-nos. M'expliquen com he d'estudiar. / M'ajuden molt a fer els deures. Gràcies a elles he après a dividir.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



El programa Croma és una proposta de la Fundació Autònoma Solidària (FAS).