455 infants de sis escoles participaran a la 4a Caravana d'Educació Viària


  • Comparteix:

Edició anterior de la Caravana d'Educació Viària / Foto: Localpres

Edició anterior de la Caravana d'Educació Viària / Foto: Localpres

455 infants de sis escoles participaran a partir de dilluns a la 4a Caravana d'Educació Viària al Parc de Ramon Barnils. Aquesta és la tercera edició de la iniciativa, una activitat que forma part del Pla de Dinamització Educativa i que promou l'Institut de Seguretat Viària de la Fundación Mapfre amb la col·laboració de la Federació Catalana d'Automobilisme.

La Caravana és un projecte formatiu que duu a terme la Fundació Mapfre, que, en col·laboració amb l'Ajuntament, vol posar en pràctica valors i pautes de conducta que ajudin els més joves a aprendre, circular i moure's de forma responsable i segura.

L'objectiu principal de la Caravana és doble. D'una banda, iniciar els alumnes en el coneixement de la senyalització del trànsit i de les marques viàries. De l'altre, ensenyar-los a identificar possibles situacions de perill a fi d'evitar-les en la vida real. Aquesta activitat, que compta amb la col·laboració de la Policia Local i del Servei Català de Trànsit, la realitzaran els alumnes de 6è de primària de sis centres escolars de Sant Cugat: les escoles Joan Maragall, Pi d'en Xandri i Gerbert d'Orlhac i els Col·legis Àgora, Europa i La Farga.

La Caravana d'Educació Viària tindrà lloc de dilluns a divendres de la setmana vinent al Parc de Ramon Barnils de dos quarts de deu matí a tres quarts de cinc de la tarda, en quatre sessions al dia.

La Caravana, que forma part del Pla de Dinamització Educativa, està promoguda per l'Institut de Seguretat Viària de la Fundación Mapfre amb la col·laboració de la Federació Catalana d'Automobilisme.

Un dels actius de la Caravana és que aporta els coneixements adequats assajant en situacions reals. Durant la setmana, els nens i nenes aprendran comportaments i actituds cíviques a l'entorn viari a través de l'ensenyament teòric i pràctic de la seguretat viària.

La Caravana tindrà una aula formativa on els escolars, en la seva qualitat de vianants, conductors i viatgers, rebran formació teòrica sobre els conceptes bàsics de circulació que han de tenir en compte. Aquestes sessions formatives les impartiran monitors especialitzats en seguretat viària. També es realitzaran sessions pràctiques en un circuit de karts elèctrics, on es plantejaran situacions reals, en les quals el nen o nena es podrà trobar en el seu entorn més proper.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.