Una mostra, ubicada a l'ajuntament, explica com s'investiga la Galàxia


  • Comparteix:

Detall de la mostra

Detall de la mostra

Els santcugatencs que vulguin descobrir més sobre la Via Làctia ja poden visitar la mostra 'Mil milions d'ulls per a mil milions d'estrelles', ubicada al vestíbul de l'ajuntament, que ofereix les imatges captades pel satèl·lit Gaia. Aquest dijous s'ha presentat aquesta exposició amb la xerrada de la doctora en Física Carme Jordi.

Gaia és un satèl·lit de l'Agència Espacial Europea llançat el 2013 a l'espai amb la missió de recollir imatges i dades que permetin analitzar millor l'evolució de la nostra Galàxia. La mostra recull imatges del satèl·lit i explicacions de les diferents missions que ha de dur a terme.

La doctora i membre de l'equip d'investigació del projecte 'Gaia', Carme Jordi, ha explicat les bases d'aquest projecte que implica diversos països europeus i ha detallat el funcionament i tasca del satèl·lit en una xerrada a la sala de plens aquest dijous.

Aquesta expedició espacial va començar l'any passat i busca recopilar dades sobre la nostra galàxia per dibuixar amb precisió la seva distribució i forma. Està previst que el projecte estigui completat el 2020.

L'exposició es podrà veure al vestíbul de l'ajuntament fins l'11 de juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.