El Sant Cugat més internacional celebra el Dia d'Europa


  • Comparteix:

La ciutat ha celebrat aquest divendres el Dia d'Europa reivindicant la seva vocació internacional i europea. La tradicional recepció als residents de països europeus ha servit per posar de manifest que Sant Cugat és un municipi acollidor que se sent part d'Europa.

Com cada any, la ciutat ha commemorat el Dia d'Europa amb aquells veïns que han vingut a viure al municipi des d'altres països europeus. Tot plegat ha servit per demostrar els llaços comuns que uneixen els ciutadans de la Unió Europea, i que Catalunya, igual que Sant Cugat, és un país amb vocació europeista, tal com ha destacat l'alcaldessa, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Catalunya és un país amb vocació europeista i ho ha estat sempre. La proximitat amb França ens ha fet que ens emmiralléssim en la cultura europea.


Conesa també ha defensat en el seu parlament la voluntat de Catalunya de ser part d'Europa i que aquesta reconegui en tots els àmbits el català com a llengua oficial.

Itàlia, França i Alemanya són els estats europeus amb més ciutadans a Sant Cugat. Alguns dels residents d'origen estranger han destacat la vessant acollidora del municipi.

Europeus

Hi ha molts estrangers perquè és un lloc on tothom es pot sentir com a casa. / Vaig venir perquè és tranquil i em va agradar la ciutat. / Ens agrada molt i es pot viure molt bé.


La tradicional recepció, que ha tingut lloc al claustre del Monestir, ha comptat enguany amb una lectura de contes d'arreu d'Europa en diverses llengües organitzada per l'Institut de la Infància i un taller de punts de llibre poliglotes escrits amb cal·ligrafia medieval proposat pel Museu de Sant Cugat.

A més, la flautista Patrícia de No i el quartet de l'Escola Municipal de Música Victòria dels Àngels han interpretat, entre d'altres peces, l'Himne d'Europa. L'Esbart també ha ofert un tast de les seves danses.

El Dia d'Europa commemora la Declaració Schuman, signada a París el 9 de maig del 1950, que es considera el text fundador de la construcció europea. La Declaració va donar el tret de sortida a la creació de la Comunitat Europea del Carbó i de l'Acer (CECA), primer organisme de la futura Unió Europea.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.