El Mussol situa el pas dels ciclistes com un dels problemes de la Riera de Vallvidrera


Temes relacionats

El Mussol elimina rebrots de plantes invasores a la riera de Vallvidrera (19/mar/14)


  • Comparteix:

L'associació va estudiar l'estat de la Riera de Vallvidriera aquest diumenge / Foto: El Mussol

L'associació va estudiar l'estat de la Riera de Vallvidriera aquest diumenge / Foto: El Mussol

L'associació El Mussol conclou que el pas de les bicicletes i els vianants és el gran problema de la Riera de Vallvidriera perquè ocasiona l'erosió del sòl i la pèrdua de qualitat de l'aigua. L'entitat per a la protecció del paisatge va inspeccionar aquest diumenge un tram de la riera, a tocar de Can Busquets, i diu haver constatat que el seu estat no permet l'òptim desenvolupament de la fauna aquàtica.

L'estudi elaborat per El Mussol resol que, tot i que la vegetació de la riera és escassa i l'aigua tèrbola i de baixa qualitat, l'espai natural mostra signes de recuperació, ja que s'ha localitzat una larva de salamandra i un banc de peixos. Segons l'associació aquest fet es deu a la millora de la depuradora de les Planes, que ha permès que l'estat de la riera es corregeixi mínimament.

En aquest sentit, la biòloga i membre d'El Mussol Carme Farré ha explicat a Cugat.cat que malgrat que l'estat de l'aigua ha millorat, la qualitat segueix sent baixa. Farré, però, ha aclarit que si s'aturés el pas de les bicicletes i els excursionistes aquest fet es podria revertir.

Carme Farré

L'estat de l'aigua millora, però si poguéssim puntuar l'estat de la riera posaríem un 3,5 sobre 10. Ara, si no hi passessin bicicletes podriem posar un set o un vuit.


La inspecció de la Riera de Vallvidriera és una activitat emmarcada dins el 'Projecte Rius', que l'Associació Hàbitats promou a tot Catalunya. Els estudis d'El Mussol es confeccionen bianualment des de fa vuit anys, en una edició de primavera i tardor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.