Sant Cugat i la ciutat boliviana de Tarija retallen distàncies amb un intercanvi

Foto de família dels col·laboradors / Foto: Localpres

Societat

Publicat el 16/mai/14 per Sílvia González

Els ajuntaments de Sant Cugat i el municipi boliviarià de Tarija han segellat aquest divendres, amb un acte al consistori, el projecte de cooperació directa que ha unit les ciutats amb l'objectiu de sanejar tres rieres de la localitat sud-americana. La iniciativa ha consistit en un intercanvi de coneixements entre tècnics municipals a partir de visites als respectius territoris. El resultat conjunt ha permès elaborar una diagnosi de l'estat de les rieres i unes propostes d'acció a partir de l'experiència santcugatenca en gestió de residus i medi ambient.

El consistori ha presentat el primer projecte de cooperació directa intermunicipal amb un consistori sud-americà. Emmarcat en el projecte 'Ciutat-Ciutat' del programa ONU-Habitat, el consistori ha col·laborat amb la ciutat bolivariana de Tarija, amb 194.000 habitants, amb l'objectiu d'explicar la seva experiència municipal en gestió de residus, medi ambient i planificació urbana.

L'experiència ha consistit en un intercanvi de coneixements entre els tècnics municipals de les dues ciutats que ha derivat en un treball de diagnosi i pla d'acció per eradicar la degradació de tres rieres de la localitat. La visita que els santcugatencs van fer al novembre a Tarija ha estat retornada aquests dies pels tècnics bolivarians, que han subratllat l'oportunitat que representa la col·laboració amb Sant Cugat, tal com ha dit el coordinador del projecte a Tarija, Jaime Baldiviejo.

Jaime Baldiviejo

És una experiència molt agradable creuar dos oceans i conèixer una cultura nova. I a veure si d'aquí a 15 anys podem forjar aquest agermanament.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha anunciat que el projecte de cooperació tindrà continuïtat en el futur.

Susanna Pellicer

Com a ciutat tenim l'oportunitat d'haver viscut aquesta experiència en primera persona. Això no s'ha acabat, aquest projecte tindrà continuïtat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La participació de l'Ajuntament s'articula a través del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament en un projecte que també ha comptat amb la col·laboració de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), el Consell Comarcal del Bages i els consistoris de Santa Coloma i Granollers.