La Mesa per la Diversitat del CAC reconeix la tasca de Xavier Giró


Temes relacionats

Giró (UAB) i Colomina ('Ara') analitzen la situació dels corresponsals de guerra (25/set/13)

Entrevista: Xavier Giró, periodista (11/jul/11)


  • Comparteix:

Xavier Giró, en una entrevista a Cugat.cat

Xavier Giró, en una entrevista a Cugat.cat

L'Observatori de la Cobertura de Conflictes, amb el santcugatenc Xavier Giró, ha rebut un dels guardons que atorga la Mesa per la Diversitat del Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC). L'entitat ha reconegut la tasca de l'observatori a l'hora de fomentar la multiculturalitat i la diversitat en els mitjans de comunicació.

Aquest òrgan va néixer el 2001 a partir d'una iniciativa d'estudiants i professors de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L'objectiu inicial del grup era dur a terme un seguiment sobre com es construïa mediàticament el moviment antiglobalització en el context de la Campanya contra el Banc Mundial.

Uns anys més tard l'entitat va evolucionar i actualment ofereix seminaris, tallers i estudis de postgrau, com la diplomatura de Comunicació de Conflictes i de la Pau, que ja té 15 edicions a la seva esquena. Giró és doctor en Periodisme i també ha cursat estudis de Periodisme i Afers Públics a la American University de Washington D.C. Ha treballat a diversos mitjans, com 'Diario de Barcelona', Antena 3 i El Viejo Topo.

De la seva banda, la Mesa per la Diversitat forma part del CAC i aplega persones provinents de diversos grups culturals, mitjans de comunicació, institucions i empreses amb la intenció de promoure una millor representació de la multiculturalitat en els mitjans catalans. Els premis que atorga arriben enguany a la 6a edició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.