El CEIP Collserola acull dos mestres de Bòsnia per conèixer el funcionament educatiu a Catalunya


  • Comparteix:

Dos membres de l'ONG 'Mestres per Bòsnia' visiten aquesta setmana el CEIP Collserola amb l'objectiu de conèixer el resultat de la reforma educativa a Catalunya. Els professors també impartiran un seminari sobre la situació actual de la regió balcànica nou anys després de la Guerra Civil.

L'organització 'Mestres per Bòsnia' funciona des de fa cinc anys amb l'objectiu d'engegar projectes solidaris que defensin principis com la convivència, la diversitat i el foment de la pau i la justícia. Una delegació de l'entitat ha repartit parelles de mestres a diferents punts de Catalunya i les Illes Balears amb la voluntat de copsar el desenvolupament de la reforma educativa a les escoles.

Munevera Rasibovic i Boin Stoyanovic romandran fins divendres al CEIP Collserola per explicar als alumnes com estudien el nens bosnis i serbis a la seva regió. Rasibovic ha dit que les diferències amb Catalunya són abismals:

Munereva Rasibovic

Allà apliquem el sistema 'Step by step' que, pas a pas, permet que l'alumne aprengui jugant


La professora ha deixat clar que per a ells és molt important conèixer com els estudiants catalans assimilen els coneixements i com els expressen a casa seva:

Munereva Rasibovic

A Sant Cugat hi ha coles molt ben equipats, allà no tenim ni menjadors


Els professors, un de Bòsnia i un altre de Sèrbia, també faran un seminari pels professors del centre santcugatenc per abordar el dia a dia de Bòsnia-Herzegovina, 9 anys després de la guerra que va deixar 700.000 morts i desapareguts i 20.000 dones musulmanes violades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.