La 7a edició de la Marató de Sang arriba dissabte a Sant Cugat


  • Comparteix:

Organitzadors i col·laboradors de la Marató de Sang / Foto: Localpress

Organitzadors i col·laboradors de la Marató de Sang / Foto: Localpress

Sant Cugat acollirà aquest dissabte la 7a edició de la Marató de Donació de Sang. La iniciativa solidària, que organitza el Banc de Sang i Teixits de Catalunya amb la col·laboració del Rotary Club de la ciutat i la delegació local de la Creu Roja, obrirà les seves portes de deu matí a deu del vespre a l'ajuntament.

El director territorial del Banc de Sang i de Teixits a la zona del Vallès Occidental i la Catalunya Central, Ramon Salinas, ha explicat que l'objectiu és arribar als 400 donants i superar la xifra de l'any anterior que va ser de 373. Per Salinas, aquest número significarà que Sant Cugat passarà a ser una ciutat de maratons de 'gamma alta'.

Ramon Salinas

Voldríem no quedar-nos amb la xifra de l'any passat i passar a la xifra d'una marató de gamma alta que serien 400 persones.


La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Susanna Pellicer, ha posat en valor la importància de donar sang perquè 'una de cada 10 persones que entren a un hospital la necessitaran'. En aquest sentit ha afegit que les estadístiques diuen que per cada donació se'n beneficien tres persones.

Susanna Pellicer

Les estadístiques diuen que una de cada 10 persones que entren a un hospital necessitaran algun tipus de sang. La sang és imprescindible i de cada doncació se'n beneficien tres persones.


La novetat d'enguany és que la marató també estarà present a les xarxes socials. Els organitzadors han creat un esdeveniment a Facebook (www.facebook.com/donarsang) i una etiqueta a Twitter, #MSangStCugat.

La marató vol convertir la donació de sang en una gran jornada festiva. Per això participaran diferents entitats amb activitats lúdiques a la plaça de la Vila durant tot el dia.

Dades d'interès
- Per donar sang s'ha de tenir entre 18 i 65 anys, pesar 50 quilos o més, i en cas de ser dona no estar embarassada.

- Catalunya necessita 1.000 donacions diàries.

- Les dones poden donar sang tres vegades l'any i els homes quatre.

- Els components de la sang caduquen 45 dies després de la donació, per això és necessari donar-ne de forma regular.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.