El CAP Sant Cugat serà l'únic que obrirà a l'agost


  • Comparteix:

El CAP La Mina, l'únic que estarà obert tot l'estiu

El CAP La Mina, l'únic que estarà obert tot l'estiu

El Centre d'Atenció Primària de Sant Cugat serà de nou l'únic equipament que romandrà obert tot l'estiu, segons ha informat a Cugat.cat el Servei Català de la Salut. Els CAP de Valldoreix i Can Mates i el consultori de les Planes tancaran des del 28 de juliol al 31 d'agost, període en què el consultori de la Floresta tancarà només les tardes dels dies laborables. Aquests quatre equipaments tancaran també els divendres de juliol a la tarda.

Igual que l'any passat, el CAP La Mina tornarà a absorbir la demanda sanitària durant bona part de l'estiu i serà l'únic que no tancarà. El centre obrirà cada dia per oferir atenció espontània i urgent, sense visites programades. Els primers dies de setembre, el centre ja acollirà cites pactades al matí, mentre que a la tarda assistirà només casos d'urgència. Cal apuntar, però, que la tarda del 5 de setembre tots els equipaments, tret del CAP Sant Cugat, tancaran les seves portes.

Segons el CatSalut, atenent que en el període estival baixa de forma significativa el nombre de visites als centres sanitaris d'atenció primària alguns centres d'atenció primària i consultoris locals de la Regió Sanitària Barcelona tanquen o redueixen l'horari d'atenció al ciutadà durant l'estiu, orientant l'atenció cap a altres punts propers al ciutadà.

El CatSalut recorda que els usuaris dels centres on es produeix el canvi horari sempre disposen d'un servei d'atenció alternatiu, per assegurar la prestació de tots els serveis de salut necessaris per l'atenció primària. Segons la informació facilitada a Cugat.cat, el Servei Català de la Salut (CatSalut) ha pactat aquests horaris amb l'Ajuntament.

El regidor de Sanitat, Raül Grangé, ha recordat en declaracions a Cugat.cat que és el quart any que es pren aquesta mesura i després del temor que van tenir la primera vegada, ara la veuen positivament i entenen que 'respon a una realitat del municipi'.

Raül Grangé

L'assistència dels CAP a l'estiu baixava molt més del 50%. Fins i tot tancant durant l'agost el CAP Valldoreix i el Turó de Can Mates, l'assistència al CAP la Mina és menor que en un mes normal quan els altres dos centres estan oberts.


Segons Grangé, el CAP de Sant Cugat registra una mitjana de 18.266 visites al mes, de setembre a juliol, quan els altres dos CAP que hi ha a la ciutat són oberts. A l'agost aquesta xifra és de 16.765, tenint en compte que els altres dos centres estan tancats.

Oposició al tancament
L'Assemblea de Drets Socials (ADS) s'oposa al tancament dels CAP Valldoreix i Turó de Can Mates durant l'agost. En l'última sessió del ple municipal, ara fa una setmana, l'associació va fer palès el seu malestar i va subratllar que el tancament dels dos centres agreujaria la problemàtica de les llistes d'espera i provocaria més deficiències en l'atenció als usuaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.