El santcugatenc Joan Carbó és el director de l’Esperit Roca, un projecte del Celler de Can Roca per investigar, crear i divulgar l’elaboració de licors i begudes espirituoses amb segell català. Carbó, enòleg i enginyer agrònom, treballa per crear nous vins i aiguardents inspirant-se en el passat i basant-se ens els productes de la terra.
Un dels objectius del projecte és recuperar una cultura de l’elaboració de begudes alcohòliques a Catalunya a partir de productes propers, basant-se en receptes tradicionals, des dels vins d’herbes de l’època romana fins a begudes elaborades amb fruites diverses. Això sí, sense posar-se límits i incorporant també coneixements de la resta del món. Carbó ho ha explicat en declaracions a Cugat.cat.
Joan Carbó
El projecte pretén també recopilar i estructurar aquest coneixement per poder-lo divulgar posteriorment, bé sigui amb la publicació de les receptes i els mètodes o a partir de xerrades i conferències que puguin contribuir a revitalitzar la cultura de l’elaboració de begudes alcohòliques que, segons Carbó, està en perill.
Joan Carbó
El primer producte d’aquesta investigació podria ser publicat en els propers dos anys.

