Una mostra de cuina medieval inaugura el “Bon Profit Cultural”

-->
Enllaç copiat al clipboard
16/06/02 a les 00:00h
 |  2 minuts de lectura
Secció: Cultura

Unes 600 persones van omplir ahir el Claustre del Monestir per participar a la mostra de cuina medieval que donava el tret de sortida al “Bon Profit Cultural”. Es tracta d’una iniciativa que proposa als ciutadans una ruta gastronòmica per 16 restaurants de Sant Cugat, que oferiran fins el 30 de setembre plats típics de l’època medieval.

L’objectiu del “Bon Profit Cultural”, que s’inclou dins dels actes de l’Any del Mil·lenari, és divulgar a través de la gastronomia l’herència cultural de l’època medieval. Ho explica l’alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder.

Els 16 restauradors que s’han sumat a la iniciativa inclouran a les seves cartes un plat fet amb els ingredients i el procediment que s’empraven a l’Edat Mitjana. Escoltem el testimoni d’alguns d’ells.

L’encarregat d’assessorar els restauradors en l’elaboració dels plats de la ruta gastronòmica ha estat l’expert en cuina medieval Jaume Fàbrega. Segons Fàbrega, la cuina catalana medieval va viure la seva Edat d’Or entre els segles 13 i 14, quan es va convertir en cuina de referència a Europa.

La “Ruta Gastronòmica Medieval de Sant Cugat” es mantindrà fins el 30 de setembre i també compta amb la col·laboració dels forners i pastissers de la ciutat, que oferiran nous productes amb motiu de la celebració de l’Any del Mil·lenari.