Promusa aprovarà divendres noves promocions de lloguer per a joves


  • Comparteix:

Aquest dijous es farà el sorteig públic de la primera promoció.

Aquest dijous es farà el sorteig públic de la primera promoció.

Promusa aprovarà aquest divendres noves promocions d'habitatges de lloguer per a joves, en compliment del compromís de l'equip de govern de facilitar el primer pas dels joves per marxar de casa. De moment, aquest dijous es fa el sorteig públic dels 40 pïsos de la primera promoció de lloguer que s'ha fet a la ciutat a la qual opten 659 persones.

L'empresa municipal de l'habitatge, Promusa, ja ha posat fil a l'agulla per donar compliment al compromís de l'equip de govern de fer més habitatges de lloguer per a joves.

Segons ha explicat el nou gerent de Promusa, Lluís Hosta, aquest divendres es presenten al consell executiu nous promocions destinades a fer possible l'emancipació dels joves. De moment, hi ha en marxa 7 noves promocions tant al centre com als districtes que suposaran un total de 209 habitatges de lloguer en els propers 3 anys.

Lluís Hosta

De moment tenim aprovat fer 209 habitatges de lloguer per a joves en diferents emplaçaments com la Caserna de Mira-sol o les cases pels mestres de la Floresta


D'altra banda, aquest dijous es farà el sorteig públic dels 40 pisos de la primera promoció de lloguer que es fa a la nostra ciutat, situats al carrer Josefina Mascareñas. En total, 659 persones d'entre 18 i 35 anys opten a una d'aquestes vivendes, que tenen entre 1 i 2 habitacions.

Aquest procés permetrà elaborar una llista amb tots els sol·licitants. Els 40 primers seran els adjudicataris dels pisos, mentre que la resta romandran en llista d'espera per si hi ha renúncies o per anar ocupant els habitatges que, amb el temps, vagin quedant buits. La tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat que l'habitatge de lloguer comporta una mobilitat que cal cobrir amb una llista d'espera.

Mercè Conesa

Hem optat per la llista única perquè en el lloguer sovint hi ha molta mobilitat i així tenim una llista d'espera per anar reomplint els pïsos que es vagin buidant.


La mateixa llista també servirà per a properes promocions per tal que tots aquells joves que vulguin optar a un d'aquests pisos no s'hagin d'inscriure altra vegada. Totes les persones que ho vulguin també es poden anar afegint a aquesta llista, i en cada nova promoció es farà un nou sorteig perquè tots els sol·licitants tinguin igualtat d'oportunitats.

Amb la voluntat de facilitar l'emancipació del jovent de la ciutat, el tinent d'alcalde de Joventut, Toni Ramon, ha destacat que estan estudiant les noves ajudes anunciades per la Generalitat per facilitar el lloguer per part dels joves i veure que es pot fer a nivell local.

Toni Ramon

Des de l'àrea de Joventut ens estem informant d'aquestes ajudes per veure com es gestionaran i si des de l'Ajuntament podem facilitar-les als joves del municipi.


Recordem que el sorteig de la primera promoció d'habitatge de lloguer per a joves es farà aquest dijous, al Teatre-auditori a les 13.30 hores.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.