Recta final per al soterrament de l'alta tensió a Mira-sol i Valldoreix


  • Comparteix:

Una grua de grans dimensions col·locant l'última part de la torre

Una grua de grans dimensions col·locant l'última part de la torre

El soterrament de l'alta tensió a Mira-sol i Valldoreix ha encarat aquest dilluns la recta final amb la construcció de la torre de conversió prevista al carrer de Guadalajara, a Mas Gener. Aquesta nova torre, que converteix el traçat soterrat en aeri, substitueix l'altra que hi havia al mateix carrer i que ocasionava molèsties als veïns. El canvi d'ubicació ha endarrerit mesos el calendari d'obres a causa del tràmit d'expropiació de terrenys on s'ha aixecat i fixat la nova torre de conversió.

Dos mesos per enllestir el soterrament de les línies d'alta tensió a Valldoreix i Mira-sol. El 8 de desembre, tal com va avançar el president de l'EMD a Cugat.cat, és la data en què la ciutat tancarà un dels seus capítols importants en l'àmbit de territori. Aquest dilluns, els operaris d'Elecnor, contractista de Fecsa-Endesa, ha procedit a la construcció -amb una grua de grans dimensions- de la nova torre de conversió que havia de substituir la ja existent al mateix carrer de Guadalajara i que ocasionava molèsties als veïns, segons el consistori.

Aquest canvi d'ubicació vol posar remei al malentès entre els tècnics de Foment i Endesa en el disseny del projecte tècnic del soterrament, tal com va informar al gener passat el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Pere Casajoana. La col·locació de la nova torre va requerir un expedient d'obres i expropiació de terrenys que, en no localitzar-se el propietari, va endarrerir el calendari d'obres.

Ara, però, el calendari del soterrament de les línies d'alta tensió està encarrilat, tal com ha afirmat el president de l'EMD de Valldoreix, Josep Puig, en declaracions a Cugat.cat.

Josep Puig

Ara estem sobre el calendari i això és una molt bona notícia. Hem resolt el problema i podem seguir el calendari establert.


Ara, el següent pas serà connectar la torre de conversió amb la línia soterrada i la pertinent retirada de les 12 torres d'alta tensió, nou a Valldoreix i tres a Mira-sol.

El soterrament de les línies d'alta tensió és un projecte repartit entre l'Ajuntament, l'EMD de Valldoreix, el departament de Treball i Indústria de la Generalitat i Fecsa-Endesa.

La Generalitat tornarà a l'Ajuntament i l'EMD de Valldoreix en els propers dos anys els 1'5 milions que les dues administracions locals van avançar a compte del govern per finançar el soterrament de l'alta tensió. La Generalitat ha consignat per aquest any un primer pagament de 472.000 euros, que es completarà amb dues aportacions més el 2015 i el 2016.

La línia d'alta tensió que està soterrant Fecsa-Endesa té més de 100 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.