Les al·legacions veïnals retiren dos blocs de pisos del Pla de Millora a Can Cabassa


  • Comparteix:

Els regidors Francesc Carol, Raül Grangé i Pere Casajoana han assistit a la reunió

Els regidors Francesc Carol, Raül Grangé i Pere Casajoana han assistit a la reunió

L'equip de govern ha pres en consideració al·legacions veïnals a l'expedient urbanístic del Pla de Millora Urbana (PMU) de Can Cabassa i ha reduït el nombre d'habitatges a construir passant dels 500 als 385. El proper ple portarà a aprovació la suspensió temporal de la modificació a l'espera que un procés participatiu enriqueixi el projecte, que inclou pisos de protecció oficial. A petició veïnal, el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Pere Casajoana, s'ha reunit aquest dimarts amb uns 80 ciutadans. Casajoana ha reprovat que alguns d'ells relacionin inseguretat amb protecció oficial, cosa que ha titllat de 'falta de respecte' pels veïns que aposten per aquest tipus d'habitatge.

El ple de desembre va aprovar de forma inicial l'expedient urbanístic del PMU de Can Cabassa, al carrer de Granada, que preveia la construcció de 500 habitatges, 178 de protecció oficial de venda i 239 de dotacionals -qualificats com a equipament en 12.000 metres quadrats- per a joves i gent gran. Una mesura, que en part, serveix per saldar part del deute municipal amb Adif arran d'una sentència judicial sobre l'expropiació d'un terreny amb la venda a un privat de 24 pisos de lloguer protegit.

Les observacions fetes en el període d'exposició pública han portat l'equip de govern a retallar la projecció de pisos a construir fins arribar als 385, el que suposa construir dos blocs de pisos menys. La nova planificació deixa ara en 93 els habitatges lliures, 158 els de protecció oficial de venda i 134 els de sostre dotacional, amb una reducció de 20 i 105 pisos, respectivament.

Al darrer consell de barri de Mira-sol els veïns van reclamar a l'Ajuntament una solució de mobilitat als terrenys de Can Cabassa que, de moment, serveixen d'aparcament provisional. Unes inquietuds que han influït en la reconsideració del projecte, segons Casajoana, així com una possible massificació de la zona.

Pere Casajoana

Entenent alguns recels, creiem que és possible i oportú reduir el nombre d'habitatge dotacional, mantenir les característiques de l'habitatge de protecció oficial i el de renda lliure i encabir-lo a Can Cabassa de la manera que està previst.


No obstant això, la reunió amb els veïns d'aquest dimarts va destapar altres preocupacions, relacionades amb els problemes de seguretat que podria comportar l'arribada de la protecció oficial a la zona. Una actitud, mostrada per alguns veïns, que el tinent d'alcalde ha reprovat i qualificat de manca de respecte per als ciutadans que 'han fet un esforç' per accedir a l'habitatge públic.

Pere Casajoana

Voler relacionar la inseguretat amb la gent que viu als habitatges de protecció oficial és una falta de respecte per als veïns que han fet un esforç i han adquirit un pis de protecció oficial per no marxar del municipi.


Casajoana apunta que la trobada s'havia pactat amb una dotzena de veïns, que havien demanat detalls del projecte de construcció. No obstant això, i tot i que la reunió 'no era a porta tancada', a l'acte van presentar-se una vuitantena de veïns, molts dels quals -diu el tinent d'alcalde- preocupats per temes de seguretat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.