Els defensors de Can Busquets 'no tiren la tovallola' i anuncien més mobilitzacions

La Plataforma ha fet una xerrada informativa sobre les properes actuacions per aturar la urbanització a Can Busquets.

Urbanisme

Publicat el 27/abr/04 per Silvia Gonzalez

La Plataforma per a la Defensa de Can Busquets ha anunciat que si la Generalitat aprova el canvi del PGM de La Floresta, que permetrà, entre d'altres mesures, la construcció de 64 cases en aquest sector, iniciarà mobilitzacions fins que s'aturi el procés d'urbanització. El col.lectiu ja ha anunciat que no tira la tovallola tot i que s'han mostrat pessimistes sobre la possibilitat que la Generalitat pugui aturar el procés aprovat pel ple de l'Ajuntament.

La Comissió Jurídica Assessora de la Generalitat encara no s'ha pronunciat sobre la modificació dels PGM de La Floresta, que donarà llum verda a l'edificació de 64 cases unifamiliars a Can Busquets. La Plataforma per a la Defensa de Can Busquets tem que la decisió de la Comissió sigui favorable al consistori i, per aquest motiu, emplaça els grups polítics municipals i parlamentaris a esgotar tots els seus cartutxos abans que hi hagi resposta definitiva sobre el tema.

No obstant, l'entitat florestana no tira la tovallola i ha anunciat que si s'aprova el canvi del PGM emprendran mobilitzacions ciutadanes per fer valer la seva postura davant l'Ajuntament. Segons Lluís Llerena, el consistori encara està a temps de tirar enrere l'urbanització de Can Busquets:

Lluís Llerena

Continuarem lluitant, fins que l'Ajuntament s'adoni que moltíssims ciutadans volen la protecció de Can Busquets


Mentrestant, la plataforma continua les seves activitats de sensibilització ciutadana sobre Can Busquets, com ara taules informatives i visites als terrenys on s'han d'aixecar les cases. Una altra de les iniciatives que empendrà el col.lectiu serà implicar-se en el procés participatiu de l'Agenda 21, i així disposar de més instruments per defensar la protecció daquest bosc enclavat al bell mig de La Floresta.

La plataforma ha fet aquestes declaracions en el decurs de la xerrada informativa que ha fet a la Casa de Cultura per explicar als ciutadans la problemàtica d'aquesta zona boscosa de La Floresta.