Valldoreix es replanteja la recollida de brossa 'porta per porta' i s'encamina a un model mixte


  • Comparteix:

Volen més contenidors per encaminar-se a un model 'mixte' de recollida.

Volen més contenidors per encaminar-se a un model 'mixte' de recollida.

Valldoreix es replanteja el sistema d'escombraries 'porta per porta' per anar cap un model 'mixte' de recollida també de contenidors. L'EMD ha explicat que l'augment de veïns de cap de setmana fa impossible mantenir exclusivament aquest sistema i ja han demanat a l'Ajuntament de Sant Cugat un augment de la dotació de contenidors per combinar-la amb la recollida 'casa per casa'.

La recollida d'escombraries a Valldoreix s'ha convertit en un autèntic maldecap pel govern de l'EMD. Si fins ara s'havia utilitzat l'anomenat 'porta per porta' on els veïns deixaven les escombraries penjades en una bossa, ara, aquest sistema sembla que no acaba de funcionar els caps de setmana.

El problema rau en els més de 3.000 valldoreixencs només de divendres a diumenge. No esperen a dilluns per treure la brossa i les escombraries s'acumulen als pocs contenidors que hi ha repartits a Valldoreix. Al col·lapse cal afegir-hi les pudors de l'estiu. Per tot plegat, la vocal de Serveis Urbans, Mercedes Rojo, ha explicat que cal 'replantejar-se' el model:

Mercedes Rojo

No tenim quasi contenidors. Els veïns de cap de setmana no fan el prota per porta i això no fucniona. Cal canviar el model.


De fet, l'EMD ja ha formalitzat a l'Ajuntament de Sant Cugat - que és qui té la competència- la demanda de més contenidors. Mercedes Rojo ha explicat que Valldoreix vol també potenciar la recollida selectiva de brossa, i en aquest sentit, creu que calen més 'containers' de recollida del cartró i del vidre. No obstant, sembla que la factura dels 'iglús' és massa alta per Sant Cugat:

Mercedes Rojo

Hem demanat més contenidors de vidre i cartró. El problema és que TMA els cobra molt cars a Sant Cugat.


L'EMD també s'ha queixat del servei que presta TMA a Valldoreix ja que alguns dels camions, especialment dels de mides superiors als 8 metres, no poden passar pels carrers estrets de l'EMD i per tant, es queden sense la recollida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.