L'ajuntament rehabilitarà les escales Tarruell aquest estiu per fer-les més 'còmodes i accessibles'


  • Comparteix:

La caiguda d'un mur  van tenir tancades les escales des de l'octubre del 2002 al setembre del 2003.

La caiguda d'un mur van tenir tancades les escales des de l'octubre del 2002 al setembre del 2003.

L'Ajuntament ha tret a concurs la rehabilitació de les escales Tarruell i la plaça Playà de la Floresta. L'objectiu de les obres, que tenen un cost de quasi 220.000 euros, és modificar completament les escales per fer-les més 'accessibles' amb graons més grans, barana i replans d'accés als habitatges. L'actuació també contempla l'arranjament de la plaça amb la instal·lació de nou mobiliari urbà i la potenciació de la il·luminació.

El projecte preveu fer més 'accessibles' les escales aixamplant els graons fins a 15 centímetres fent més 'còmode' el seu ús. També s'instal·larà una barana i es millorarà la il·luminació.

La tinent d'alcalde de Territori ha explicat que després de l'actuació 'puntual' feta el setembre del 2003 per arranjar els desperfectes ocasionats per la caiguda del mur d'una casa particular, ara, calia fer una actuació 'global' per millorar l'accessibilitat de les escales. Mercè Conesa ha explicat que també s'ampliaran els replans que donen accés a les portes d'entrada dels habitatges situats a banda i banda de les escales:

Tall incrustat: Mercè Conesa

El projecte preten modificar les escales fent-les el màxim d'accessibles. Els graons tindran ara 15 centímetres. És la mida que es recomana per tenir un accés còmode.


Les obres, que es preveu que durin mig any, obligaran a tallar l'accés pels vianants tot i l'Ajuntament ha explicat que s'anunciaran itineraris alternartius per arribar, per exemple, a l'estació de Ferrocarrils de La Floresta.

L'equip de govern, en resposta a la petició expressada pels veïns, aprofitarà l'actuació per arranjar també la Plaça Josep Playà. Es vol fer de la plaça un espai 'de trobada' amb la instal·lació de nou mobiliari urbà, més espai d'enjardinament i una potenciació de la il·luminació:

Tall incrustat: Mercè Conesa

Com ens han demanat els veïns, millorarem la plaça amb la col·locació de nou mobiliari. Volem que sigui un racó cuidat i amable.


El termini de presentació de pliques acaba el dia 5 de juny. S'espera començar les obres abans de l'estiu. Els 220.000 euros de cost de les obres de rehabilitació s'extreuen de la partida del Pressupsot del 2004 dedicada a la 'urbanització dels districtes' .



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.